Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Tízezer néző előtt futballozhatnak a makóiak

Tegnap tartotta a szombati, Üllői úti Fradi–Makó NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtti utolsó edzését a Csongrád megyei alakulat. A zöld-sárgák egészséges önbizalommal várják életük meccsét.
Az utolsó edzés a meccs előtt
Nem túlzás azt állítani, Makón most mindenki a szombati, Üllői úton játszandó mérkőzés lázában ég. Elvégre arra még nem volt példa, hogy a Ferencváros és a Makó FC bajnoki meccset játsszon egymással. Ez persze nehezen is lett volna kivitelezhető, hiszen a fővárosiak egészen idáig mindig az élvonalban szerepeltek. Mindkét felet figyelembe véve sporttörténeti összecsapást rendeznek.

A makóiak tegnap délután tartották a találkozó előtti utolsó edzésüket. Ahogy szállingóztak a játékosok a 17 órára meghirdetett foglalkozásra, közvélemény-kutatást végeztünk. Ebből megtudtuk, a zöld-sárgák keretéből mindösszesen csak hárman léptek korábban pályára az Üllői úton. Hadár kétszer is, egyszer a Stadler, egyszer pedig a Vác színeiben, Kulacsik Tamás még mint a Békéscsaba futballistája szerepelt az oroszlánbarlangban, Bány Tamás pedig csak edzőmeccsen húzott szerelést. A többiek csak a tévékészüléken keresztül csodálhatták meg a játékteret.

Arra is kíváncsiak voltunk, a makói labdarúgók vajon hogyan látják csapatuk esélyeit. Zakar, Hadár, Varga Csibu, Kulacsik és Szaveljev nem tartotta elképzelhetetlennek az egygólos vendégsikert sem, Bány, Fülöp, Podonyi, Kis, Magyar, Mórocz és Czirbus szíves-örömest aláírná a döntetlent, míg Bakos Ádám és Schreiber szerint a Fradi nyeri a meccset 2–1-re.

A politikusok is szorítanak a Makónak

A makói Gazdag János közismerten nagy szurkolója a makói csapatnak. Az előző ciklus MSZP-s országgyűlési képviselője tegnap még nem tudta, el tud-e utazni a meccsre. Úgy véli, ha nem is tudják legyőzni a zöld sasokat, alaposan megizzaszthatják a fiúk a Fradit. Szerinte nem is a végeredmény lesz a fontos, hanem az, hogy szépen játsszanak a makóiak. Buzás Péter polgármester szereti a sportágat, de nem nagy drukker, azt mondta, nem utazik Budapestre. Viszont szurkol a fiúknak.

Takács Zoltán edző pontban 17 órakor lépett be a picinyke öltözőbe. Valamennyi játékosával kezet fogott, majd megkérdezte, van-e sérült? Egyedül Podonyi nyújtotta fel a kezét, a sokat futó középpályásnak ráléptek a bal lábára, a nagyujja jócskán bedagadt.

– Életetek egyik legnehezebb mérkőzése vár rátok, de ez nem jelenti azt, hogy meg kellene ijednetek – jegyezte meg a tréner. Csák Zoltán szakmai igazgató pedig arról beszélt, hogy nem szabad túlságosan kitolni a védekezést, mert az öngyilkos taktika lenne a remek FTC ellen. Taktikai értekezlet nem volt, azt majd csak közvetlenül a meccs előtt tartja meg a szakmai stáb.

Negyed hatkor már a pályán volt a keret. Néhány kör kocogás után Alexa Szabolcs erőnléti tréner húsz percen át intenzív nyújtást, gimnasztikát vezényelt a mezőnyjátékosoknak, míg C. Molnár László a kapusokat mozgatta meg. A következő húsz percben labda nélküli mozgáskoordinációs futóiskolát végeztek a makóiak, aztán tíz percen át sprinteltek, majd a laza, frissítő jellegű foglalkozás végén a rögzített szituációk (szögletek, szabadrúgások) végrehajtását gyakorolták. Jó kedvűen végezték a feladatukat, életük nagy fellépésére készültek. Az edzés végeztével az öltözőbe jövet pedig arról beszélgettek, hogy micsoda felemelő érzés lesz tízezer néző előtt villanyfényes találkozót játszani. Életük nagy fellépésére hangoltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első vb-aranyát is a Maty-éren szerezte Keresztesi

Élete első felnőtt világbajnoki címét szerezte Keresztesi Alexandra a 35. síkvízi kajak-kenu vb-n.… Tovább olvasom