Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Úszás a Paradicsomban

A Haász Szegedi Úszó Egylet két versenyzője, Novoszáth Melinda és Novoszáth Tamás, valamint a Hódmezővásárhelyen készülő Sibalin Flóra is részt vesz az úszók ma rajtoló nyílt vízi junior Európa-bajnokságán. A sportolók paradicsomi körülmények között versenyezhetnek Svájcban.
– Jártam már sok helyen a világon, de ilyen szépet még nem láttam. Olyan ez, mint a Paradicsom – mondta érdeklődésünkre Gellért Gábor, a nyílt vízi úszók szegedi szövetségi kapitánya. A szakembert éppen edzés közben értük utól tegnap, ma pedig már rajtol a junior Európa-bajnokság a svájci Tenero városában, a Lago Maggiore tavon.

– Gyönyörű a környék, a tó kristálytiszta, 26 fokos, 10 méter mélyre lelátni benne szabad szemmel. Körülöttünk hegyek, ennél jobb helyen nem is lehetnénk – lelkendezett.

Szegediek a magyar csapatban: Gellért Gábor szövetségi kapitány, Novoszáth Melinda, Sibalin Flóra  és Novoszáth Tamás  is elutazott Svájcba, a Lago Maggiore tóhoz. Fotók: DM
Szegediek a magyar csapatban: Gellért Gábor szövetségi kapitány, Novoszáth Melinda, Sibalin Flóra és Novoszáth Tamás is elutazott Svájcba, a Lago Maggiore tóhoz. Fotók: DM


Persze az úszók nem nyaralni mentek: mivel tavaly, Belgrádból érmekkel tértek haza, most is ez a szándékuk. A magyar csapatban a Haász Szegedi Úszó Egyletet Novoszáth Melinda és Novoszáth Tamás képviseli, és bár debreceni színekben, de indul a Hódmezővásárhelyen, Bán Sándor irányításával készülő, Szegeden élő Sibalin Flóra is. A Novoszáth testvérek ma 9 órakor ugranak vízbe a 7,5 kilométeres távon, majd Tamás vasárnap a csapatban is érdekelt. Szombaton az 5 kilométeres versenyek lesznek.– Erős a mezőny, itt vannak az oroszok, az olaszok és a németek is. Mindenféleképpen dobogós helyekben gondolkozunk, és mivel éremszerzésben van rutinunk, bízom a csapatban – tette hozzá Gellért.

Bronzos leányváltó

Júniusban rendezték Kecskeméten az úszók országos vidékbajnokságát, amelyen a Haász Szegedi Úszó Egylet versenyzői négy bajnoki címük mellé még kilenc érmet gyűjtöttek be. Korábban már közöltük az eredményeket, amelyekből egy kimaradt: a 2002 és fiatalabb korosztályban a 4×50 méteres leányváltó a dobogó harmadik fokára állhatott fel Fábián Fanni (2002), Szabó Csenge (2003), Bajusz Petra (2003), Béres Hanna (2002) összeállításban.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címvédőként Magyarkanizsán

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata címvédő- ként veszi fel a küzdelmet a vajdasági Magyarkanizsán, az V. Kanizsa-kupán. Tovább olvasom