Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Vajdasági sikerek - Fotók

Kedden este a Milleniumi Kávéházban mutatták be Tóth Tibor: A mi sporthőseink című könyvét. A délvidéki sportélet kiemelkedő személyiségeivel, a szerző által az elmúlt 15 évben készített beszélgetések alapján elkészült kötetet Szalai Attila rajzai és karikatúrái teszik színesebbé.
A könyvben összesen 29 sportolóval, többek között a labdarúgó Nikolics Nemanjával vagy Jánosi Elvira ultramaraton-futóval olvashatunk beszélgetést. Tóth Tibor elmondta, a tervei szerint lesz folytatása a kötetnek, hiszen nagyon nehezen tudta összeállítani a könyvet, mert szerencsére a vajdasági sportélet igen gazdag volt sportsikerekben. A szerző azért is tartja fontosnak könyve megjelenését, mert ezzel a délvidéki magyarság jó hírnevét szállítják az egész világban, valamint megmutatja, hogy milyen körülmények közül indulva tudnak sikeresek lenni a vajdasági sportolók. A könyv jelentőségét mi sem jelzi jobban, minthogy szerbiai újságírók is érdeklődtek a kötet iránt.
 
Vajdasági sikerek. Fotó: Török János - GALÉRIA

A bemutatót a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének szegedi tagozata, valamint a Katolikus Ifjúsági Alapítvány szervezte.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vívódás tripla és kvóta között: nyílt edzésén lestük meg a világbajnok Birkás Balázst és Balaska Márkot - fotó, videó

Vívódás tripla és kvóta között: nyílt edzésén lestük meg a világbajnok Birkás Balázst és Balaska Márkot - fotó, videó
Jövő vasárnap Dél- Afrikába, meleg vízi edzőtáborba utazik az NKM Szeged kétszeres világbajnok… Tovább olvasom