Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Világkupa-érmekre hajt a Muréna

Szeged - Férfi és női váltóval, valamint egyéni számokban is indulnak a hétvégi egri búvárúszó világkupán a Szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub versenyzői, akik érmekkel térnének haza - árulták el a klub sajtótájékoztatóján, a Corsó Caféban.
A folyamatosan nemzetközi sikereket produkáló Szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub versenyzői közül Ladányi Réka, Kosara Géza és Gruber Kornél edzőtáborban volt a múlt héten Hajdúszoboszlón, így ők is és a nagy visszatérő, Dudás Zita is csúcsformában várja az egri világkupát. A szegediek a szokásoktól eltérően nem halmozzák a számokat hétvégén, mindenki négyszer úszik, a lányok ötször a váltók miatt.

A Dudás Zita, Szovics Kata, Ladányi Réka, Debreczeni Hajnalka, Gruber Kornél, Dimák Dávid, Kosara Géza és a vezetőedző, Kanyó Dénes alkotta csapat a hét minden napján maximális erőbedobással, versenytempóban úszik. A maximalista Dudás Zita 2011 márciusa óta versenyez újra, alap esteben több elsőséget várna magától, de visszatérőként ezt nem meri kijelenteni. Szovics Kata a junior korosztályról a felnőtt kategóriára vált.

Kanyó Dénes nyilatkozik.

Ladányi Réka három aranyéremmel szeretne hazatérni, a váltóversenyt különösen várja, hiszen ebben a számban ritkán indulhat. Gruber Kornél első évét tölti korosztályában, így nem biztos benne, hogy folytatja a korábbi aranygyűjtést, de az edzéseken több társához hasonlóan megúszta egyéni legjobbját, így bizakodó.

 A Szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub köszöni az R-Trans segítségét a világkupa indulás kapcsán, valamint az állandó támogatók segítségét, amelyek a következők: Printer Store, Vitaking, Gastrofit, Szegedfish, Corso Café, Szegedi Sport és Fürdők Kft., Szeged megyei Jogú Város, Cell-Gép, Vasex, Iványi Építőmester.
- Olyanok a tanítványaim, mint az agarak a futóverseny előtt, már-már vissza kell fogni őket. A munkához szerencsére segítséget kaptunk, a világkupa költségeihez az R-Trans járul hozzá. Általános, akár névadó szponzorokat viszont folyamatosan keresünk, akiket az eredményeink meggyőznek, ehhez pedig ezen a hétvégén is hozzá szeretnénk járulni, idén pedig még többek között a junior és felnőtt Európa-bajnokságon, a kolumbiai Világjátékokon, és a kazanyi világbajnokságon is indulunk, ezekről a versenyekről is érmekkel szeretnénk hazatérni - mondta Kanyó Dénes.

Kosara Géza 400, 800 és 1500, Kanyó Dénes, Gruber Kornél és Szovics Kata 100, 200 és 400, Dimák Dávid 100, 800 és 1500, Kosara Géza 400, 800 és 1500, Kanyó Dénes 100, 200 és 400 méteren, Debreczeni Hajnalka 4x100, 4x50-es váltóban versenyez uszonyos úszásban, Dudás Zita és Ladányi Réka pedig 50, 100 és 200 uszonyos gyorsúszásban próbál érmeket szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csoportelsőségért pólózik az A-Híd Szeged

Akár öt pont előnnyel is végezhet a Bajnokok Ligája D csoportjának élén az A-Híd Szeged VE férfi… Tovább olvasom