Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Vonatok, robotok, labdák

Szeged - Hármasban töltötte a szentestét a Lehmann család: a vízilabdázó Lehmann István és kézilabdázó Lehmann-Dobó Andrea kisfia, Zalán életében másodszor várhatta, mit hozott neki a Jézuska.
Labdát a karácsonyfa alá – sok család számára így kezdődik az ünnepi bevásárlás. Nem mindig könnyű azonban eldönteni, milyen labdát kapjon a gyermek. Lehmann Zalán esetében is így van ez, hiszen a másfél éves kisfiú édesapja vízilabdás, édesanyja pedig kézilabdás – hogy az egykori kosaras nagypapát vagy labdarúgó nagybácsit már ne is említsük.

– Zalán életében először vízilabdát kapott, azt Pisti barátai vették neki még tavaly, a születése után – mondta az anyuka, Lehmann-Dobó Andrea, a Szeged-Kiskundorozsma másodosztályú kézilabdacsapatának játékosa. – Aztán apukámtól a kézilabda is megérkezett. Három hónapos korától jár babaúszásra, és úgy tűnik, bal kézzel nagyon ügyesen bánik a labdával.

Lehmann-Dobó Andrea, Lehmann István és szemük fénye, Zalán. Fotók: Frank Yvette
Lehmann-Dobó Andrea, Lehmann István és szemük fénye, Zalán. Fotók: Frank Yvette

Lehmannék idén másodszor karácsonyoznak önálló családként. Tavaly Zalán még pici volt, most azonban már igazi örökmozgó, látogatásunkkor fel s alá szaladgált az újszegedi lakásban.

– Egy kisebb műfenyőt veszünk, ezt olyan helyre kell majd tenni, hogy Zalán el ne érje. Minden érdekli, így biztos, hogy a fát sem hagyná sértetlenül – mondta az anyuka.

Családfa

A Lehmann-Dobó családról többször is írtunk már – nézzük, Zalán szemszögéből a tagok közül ki melyik sportágban játszott az élvonalban.
Lehmann-Dobó Andrea: az anyuka a HNKC kézilabdacsapatával szerepelt két éven át a legjobbak között.
Lehmann István: az apuka a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának meghatározó játékosa volt évekig
Dobó Károly: a nagypapa 1968 és 1981 között volt a Szegedi Előre és a Szegedi Volán kézilabdacsapatának jobbszélsője.
id. Lehmann István: a másik nagypapa 1966 és 1990 között a vásárhelyi kosárlabdasport egyik legeredményesebb játékosának számított.
Dobó Csaba:
a nagybácsi a Szeged LC labdarúgócsapatával játszott az NB I-ben.

Amikor az ajándékokról kérdeztünk, közbeszólt az apuka.
– Nem tudom, mit árulhatunk el, nehogy elolvassa az újságban – mondta nevetve. – Valószínűleg egy sínkészletet kap majd, most a vonatok, a robotok és a labdák a kedvencek nála – árulta el Lehmann István.

Miközben Zalán a Bogyó és Babóca című mesét nézte, a sport is szóba került. A két szülő ugyanis éppen ellentétes utat járt be a nyáron: míg a 32 éves Andrea a szülés után visszatért a kézilabdapályára, a 36 esztendős Istvánnak majd húszéves élvonalbeli pályafutása ért véget.

– Fiatal vagyok még ahhoz, hogy abbahagyjam, és szerettem volna megmutatni, hogy nem felejtettem el kézilabdázni, csupán szültem egy gyereket – mondta a visszatérés okairól Andrea. – A szervezetem igényli a mozgást, nem véletlen, hogy az edzések miatt lassan visszatérek a versenysúlyomhoz.

– Nehezen bírom, hogy a meccseken nem szállhatok be, ám mivel más feladataim akadnak bőven a klubnál, így könnyebb az átállás. Segítem vezetőedzőnk, Vincze Balázs munkáját, emellett irányítom a junior és a 2001-es születésű csapatot is. Azért a délelőtti edzésen sokszor beszállok a fiúk közé, a másodosztályú SZVPS-ben pedig végigjátszom a meccseket – mondta István.

Egyébként nemcsak a szülőknek, Zalánnak is van már csapata: elmondások szerint „félelmetes" triót alkot a pólós Varga Péter és az egykori kosaras Fürész Emőke kislányával, Borókával, valamint a szintén vízilabdás Kiss Csaba és felesége gyermekével, Írisszel.

Zalán, az örökmozgó.
Zalán, az örökmozgó.

– Szenteste itthon ünneplünk, 25-én pedig a nagyszülőknél lesz közös ajándékozás. 26-án Szegedről átautózunk Hódmezővásárhelyre, ahol Pisti szüleivel karácsonyozunk. Este pedig az újszegedi sportcsarnokban leszünk, ahol az apukámtól kapott ajándékjegyekkel megnézzük Demjén Rózsi koncertjét – mondta végül Andrea.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mester és a szeretet: Skaliczki László Újkígyóson adott elő betlehemes játékokat

Skaliczki Lászlóval ezúttal nem a kézilabdáról, hanem családról, a gyermekkoráról és leginkább a karácsonyról diskuráltunk. Tovább olvasom