Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

94,5 millió forintot költenek a Hősök terére

94,5 millió forintot költenek a Hősök terére
Négy közterület is megújul Szegeden, köztük a szőregi Hősök tere is, amelyre 94 millió 500 ezer forintot költ az önkormányzat - első körben.
 A tervek szerint új padokat helyeznek ki, új burkolatot kap a sétány, a jelenleg egy falon elhelyezett öt emléktáblát külön-külön helyszínre teszik, így egyszerűbb lesz a megemlékezés, a kerékpárúttól pedig jobban elhatárolják a területet.
 

Továbbá a park egyik felére a híres szőregi rózsákból ültetnek töveket, míg a másik részén a legújabb nemesítésekből adnak ízelítőt. Hogy ki gyönyörködik majd bennük, azt nem tudni, maximum a sofőrök, hiszen két főút közé passzírozták be annak idején a zöld területet, így ott üldögélni nem túl pihentető, ráadásul a gépjárművekből áradó káros anyag az egészségnek sem kedvez.

Rózsavölgyi József (Fidesz) önkormányzati képviselő szerint egy kis odafigyeléssel, folyamatos fűnyírással és a virágok gondozásával már jelentős eredményt lehetne elérni, de a szocialista városvezetés megint arra költi a pénzt, ami nem szükséges.
 

– A bölcsődére megszavaztak 20 millió forintot, de az igen kevés, ha a problémák súlyát tekintjük. A férőhelyet nem bővítik, pedig bőven lenne még beiratkozó gyermek. A két óvodára is ráférne a korszerűsítés, még parkoló sincs előttük, életveszélyes ott megállni, de ha az önkormányzatnál javaslatot teszek ezekre a fejlesztésekre, elutasítanak. A gyermekorvosi rendelő hiánya is égető probléma. A kormány ezekre jelentős támogatást ad, csak pályázni kéne rá – hangsúlyozta.

A Hősök terét egyébként majd csak a rózsaünnep után kezdik renoválni, októbernél hamarabb pedig nem adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészséges vizet követel a Tisza Koalíció

A Szegedi Vízmű Zrt. központi épülete előtt beszélt a szegedi ivóvíz minőségével kapcsolatos problémákról Bartha László, a Tisza Koalíció szegedi polgármesterjelöltje. Tovább olvasom