Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

A környék lakói megpróbálják átvészelni az éjszakát - elkezdődtek az egyetemi napok a Hattyas soron

Csütörtök este elkezdődtek és vasárnap hajnalig tartanak a Hattyas sori sportpályán a Szegedi Egyetemi Napok.
A környékbeli lakók és a szervezők is felkészültek a több ezer egyetemista és szórakozó fogadására a Hattyas sori sportpályán és környékén. Csütörtök este kezdődött a Suniversity Days – Szegedi Egyetemi Napok 2019 rendezvénysorozat, amely évek óta három éjszakán át borzolja a lakók kedélyeit, amiről minden évben beszámolunk.

A rendezvény szervezője, Kánvási Tamás elmondta, a lakók pedig ingyen jöhetnek be a fesztiválra, így próbálják őket kárpótolni az álmatlan éjszakákért.
 

– Folyamatosan mérjük a hangerőt. A hangpróba idején maximumra kellett venni, és onnan vettük vissza a megengedett határértékig. Éjszakánként 4-6 fős egyetemistacsoport szedi majd össze a szemetet, a környező házak postaládáiba bedobott szórólapon pedig ott egy telefonszám, amelyet bármikor hívhatnak, közvetlenül nálunk, a szervezőknél csöng a telefon

– mondta a szervező.
A szervezők több ezer egyetemistát és külsőst várnak a Hattyas sori sportpályára, a háromnapos Szegedi Egyetemi Napokra. Fotók: Török János
A sportpályával szemben lévő ház egyik lakója, Bálint Aranka azt mondta, ha betartják a szervezők a hangerőre vonatkozó szabályokat, akkor reméli, tűrhető lesz a következő két éjszaka. – Mi nem megyünk el itthonról, hanem a kert végében lévő, hátsó épületbe költözünk a fesztivál idejére, oda nem hallatszik be annyira a zene. Nagyobb a gondunk a taxisokkal, akik a padkára felhajtva állnak meg. Nincs mit csinálnunk, megpróbáljuk átvészelni – magyarázta az asszony.

Kevésbé volt megértő és beletörődő a Szabad sajtó utca 3. alatti házban élő, Györgyiként bemutatkozó nagymama, aki azt mondta, belefásultak a folyamatos küzdelembe.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Szegedi Tehetséggondozó Tanács ösztöndíjait - fotógaléria

Átadták a Szegedi Tehetséggondozó Tanács ösztöndíjait - fotógaléria
Idén elérte az ezret a pályázók száma. Tovább olvasom