Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

A nemzeti kulturális örökség része lett a szegedi papucs - szombaton nyerhet, ha van Önnek is!

Felvették a szegedi papucs készítésének és viselésének élő hagyományát a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe. A Kulturális Örökség Napjai alkalmából szombaton az Aradi vértanúk terén felállított pavilonokban mutatják be a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékben szereplő elemeit.
Felvették a szegedi papucs készítésének és viselésének élő hagyományát a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe – döntött az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Szellemi Kulturális Örökség Szakbizottsága. Szögi Csaba, a Szegedi Papucsért Alapítvány elnöke kilenc hónapja indította el azt a munkát, amely a sikerhez vezetett. A felterjesztésben számos szakember vállalt oroszlánrészt, sőt, a kezdeményezéshez több mint ezer szegedi is hozzájárult támogató nyilatkozatával. Nézegessen szegedi papucsokat archív galériánkban!
 
Tánclépésben mutatták be a szegedi papucsot - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából szombaton az Aradi vértanúk terén felállított pavilonokban mutatják be a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékben szereplő elemeit. Akinek van, érdemes magával vinnie a programra a szegedi papucsát, ugyanis egy papucshoz kapcsolódó nyereményjátékkal is készülnek a szervezők.

A szegedi papucsról és mesteréről, Rátkai Sándorról ebben a cikkünkben olvashatnak részletesebben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szüreti operettgála nyereményjáték játékszabálya

Tovább olvasom