Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A végtelen siker ellenére a kamuközélet felé fordul Kovács Gergő

Szeged - Napi 25-26 óra szabadidő és bőségesen rendelkezésre álló aktivisták – mihez kezd velük Kovács Gergely, aki a Kétfarkú Kutya Párt választási szereplését végtelen nagy sikernek tartja? Kamuközéleti talkshow és közterületek dekorálása szerepel a tervek között.
– Hogyan értékeled a Kétfarkú Kutya Párt szereplését az önkormányzati választáson, tekintve, hogy a kopogtatócédulákat sem sikerült összegyűjteni?
– Minden párt minden szereplést bármilyen választáson győzelemnek értékel, úgyhogy ebből kiindulva természetesen végtelen nagy siker. Számunkra a kampány volt a lényeg, ami végül is sikerült: lett sok aktivista főleg Pesten, mindenhol kint voltak a plakátok, a neten is sokan nézték, és az országos médiában is foglalkoztak velünk. Nyilván nem voltak győzelmi szándékai a csapatnak, bár nem mondom, jobb lett volna, ha összejönnek a cetlik és lehet ránk szavazni. Ez nem sikerült, ezen nincs mit szépíteni, és erről valószínűleg én tehetek, mert későn kezdtük el a kampányt. Viszont ha összejött volna, akkor talán a többi párt, és azok médiája se úgy állt volna hozzánk, ahogy addig. Nagyon kedvesek voltak velünk az újságírók, sokszor olyan napilapokban is tök jókat írtak rólunk, amik nyíltan valamelyik párt mellett állnak. Ezt már szinte nem is értettük. De ha lehet ránk szavazni, akkor következtek volna a személyes támadások. Bár amivel egy átlagos párt átlagos jelöltjét le lehet járatni, azzal valószínűleg minket nem.

– Hogy érezted magad a kampányban?
– Eléggé elfáradtam. Alapból egy elég ráérős ember vagyok, akinek 25-26 órája szabad egy nap, most meg 10 óra hiányzott minden napból, mert annyi mindent kellett csinálni. Folyamatosan volt egy hülye érzésem, hogy lehetne jobban meg többet, csak ahhoz kéne még napi 10 óra. Bejött, meg élveztem, de egy újabb hónapot végignyomni kemény lett volna. A kampány ártani nem ártott, sok ember tudott neki örülni, tudott rajta nevetni. Ha tovább ment volna a dolog, ha lehet ránk szavazni, és elérünk 5 százalékot, érdemben akkor is mi van? Hát semmi. Elképzelhető, hogy lesz valami folytatás 4 év múlva, vagy ha lesz időközi, arra rárepülünk. De nem biztos, hogy még egyszer elindulunk, ugyanezt még egyszer elsütni unalmas lenne.

– Szegedet elhanyagoltátok.
– Sajnos hülyén jött ki, nem volt már idő. Én kétszer mentem le a három hét alatt. Sajnálom, hogy így alakult, de különben meg a pesti dolog nem működött volna. Sok ember pörgött rajta és nagyobb horderejűnek tűnt. 

A választás eredménye nem befolyásolja az euró bevezetését. Fotó: Segesvári Csaba
A választás eredménye nem befolyásolja az euró bevezetését.
Fotó: Segesvári Csaba

– A fővárosi nagygyűlésen politikusnak öltöztél. Meglepődtem, hogy nyakkendőben látlak.
– Kölcsön nyakkendő volt, de már visszaadtam, visszavedlettem civillé. Ez volt a nagygyűlés legkritikusabb pontja, hogy hogyan szerzünk öltönyt és cipőt a jelölteknek. Senki nem rendelkezett megfelelő ruhadarabokkal, úgyhogy mindent kértünk. Én az érettségin viseltem utoljára ilyen ruhákat. Az egyetemen, azokon a szakokon, ahová én jártam, nem kellett öltönyben vizsgázni.

– Mi történt a ganümédeszi megfigyelővel, a gondolatolvasó nyálkagombával?
– Elszaporodtak a legyek körülötte. Amikor már 5-nél több légy volt rajta egyszerre, akkor visszaküldtük.

– Mihez kezdesz most a visszakapott napi 25-26 óra szabadidővel? 
– Viszonylag sok ember segített a pártban, közülük sokan most is csinálnának valamit. Nekem ez új, meg elég nehéz mission is, mert általában egyedül, vagy a Tibivel (Árki Tibor festőművész - a szerk.) csináltam a dolgokat. De vannak ötletek – amik nem is biztos, hogy a mieink, de mi is régóta gondolkodtunk rajta. Lehetne nyomni a gerillakertészetet Budapesten – de nem is kellene illegálban, jó lenne legálisan. Van egy csomó belvárosi üres telek, meg kellene dumálni az önkormányzattal, hogy a lakók gondoznák a kertet, és nyilván övék lenne a paradicsom. Gondolkodtunk azon is, hogy felújítgatnánk parkrészeket, közterületeket – ez is van már, ilyen a Budapest Rekonstrukció, de ők olyanra újítják fel, amilyen volt. Lehetne ezt egy kicsit érdekesebben csinálni, jópofa mintákkal. Erre lehetne használni ezt a sok embert. Én az utcai hülyeségeket folytatom továbbra is, és folynak megbeszélések, lehet, hogy lesz valami, amit nem nagyon tudok definiálni: egy kamuközéleti talkshow. A Nyugati mellett nyílik egy hely, ott lenne kétheti rendszerességgel egy színpadi valami. Nem normális talkshow, mert az semmi különös, de azt sem szeretnénk, hogy teljesen kabaré legyen. Első látásra tűnhetne komolynak: közéleti kérdésekről beszélgetnének abszolút nem releváns arcok, vagy akár a mi hülye ingyensörös ötletünkről valódi szakértők.

Olvasóink írták

 • 13. achilleus 2010. október 10. 14:29
  „Ezek ugyan csak egyfarkúak, de nem kevésbé viccesek:
  http://kapcsolat.hu/blog/erkolcs_es_penz
  "Csakabal"(ez vélhetően Gréczy Zs.) "Tévedsz. A támogass vagy hallgass nem ez ellenvélemények, nem is a viták eltusolását (sic! - Ach.) célozza, hanem azok falakon belül tartását szorgalmazza." (...)" az ellenvélemények, eltérő álláspontok szükségszerű ütköztetése alapján szülessen meg a lehető legjobb kompromisszum, anélkül, hogy az ilyen feszültségek üzengetések formájában tovább generálódva gyengítenék az MSZP-t és fegyvert adnának a kormánypárt kezébe a mindenfelé (...) ténykedő, mindenütt (...) jelenlévő "hírszivacsai" jóvoltából." Egyik állandó kommentelőjük "kismalac" néven irkafirkál. (Ha van freud, akkor neki személyesen a Gyurcsánynak kellene lennie?, /"kismalac", a qurta farkú/.

  #1103034 De van már egy fidesz-diktatúrát megállítani szándékozó indulójuk is (az internacionáléból, a Marseillaise-ből, a Himnuszból és Korda Györgyből összegyúrva - katasztrofális). Elrettentésül egy rövid részlet:

  Most ez a mi harcunk
  A mi forradalmunk
  Meg kell, hogy mentsük a jövőt
  Mert csak is mi formáljuk
  Ha sosem hagyjuk
  Hogy eltaposson egy erő

  Megkopott szép mesék könyve
  A történelem nekik ennyi
  Hiába hullt vére, könnye
  Oly sokaknak, hogyha veszni
  Hagyjuk amit nekünk adtak
  Lehet, hogy fényből fakadtunk
  De könnyen sötétben ragadhat
  Aki nem érti meg a harcunk”
 • 12. meska 2010. október 09. 22:07
  „Pont ennyi humor hiányzik? Én az önkiválasztáson is szétnevetgéltem magam! /Az is igaz, hogy kínomban...;)/ Gergőék tisztán látnak, helyes értékelnek /bár a metrómegállók ügyében még nem kaptam választ.../”
 • 11. Parttalan 2010. október 09. 21:20
  „Teljesen jó amit Kovácsék csinálnak!
  Aki ezt nem érti az vagy primitív, vagy -és ez a súlyosabb- a parlamenti maffiapolitika zombija.”
 • 10. elem 2010. október 09. 20:41
  „Remélem, nem hagyják abba. Pont ennyi humor hiányzik a politikából.”
 • 9. meska 2010. október 09. 20:32
  „Egyébként pont az ilyen katica-féléknek mutatja a képen az ereit! ;)”
 • 8. meska 2010. október 09. 19:35
  „Egy ember - meg még néhány , aki ÉRTÉKÉN kezeli az ITTENI dolgokat. Alig várom a véleményét a Rókusi körúttal kapcsolatban /de legalább azt árulná már el, hogy az objekt alá fúrt metrónak hol lesznek a megállói. Ha lesznek;)/”
 • 7. emigrans 2010. október 09. 17:31
  „Ha drogos ha nem ,szerintem jó dolog amit csinál. Sokszor csal mosolyt az emberek arcára.

  http://www.youtube.com/watch?v=SGsIN66b3vk”
 • 6. FodiDe 2010. október 09. 15:59
  „konzervativ*”
 • 5. FodiDe 2010. október 09. 15:58
  „baloghkatica: neked meg ehhez a nyers-gyokér-konzervaiv felfogashoz. (Y)”
 • 4. baloghkatica 2010. október 09. 14:54
  „Pszichológus anyucival egy drogos ficsúr ennyire viszi!

  Gratulálok Gergelyke!”
 • 3. achilleus 2010. október 09. 14:24
  „Hát az biztos, hogy a "kétfarkú" jelző jelent valamit a magyar politikában.
  http://uj.jobbklikk.hu/index.php?Cikk=267
  http://csepel.info/?p=10273 "Kétfarkú lehet Tarlós kihívója"
  http://mandiner.blog.hu/2010/08/18/ketfarku_schmuck_andor”
 • 2. CsImre 2010. október 09. 13:25
  „Nem volt túl rámenős, legalább a megadott időben és helyen mindig ott kellett volna lenni. De azt láttam, hogy Szegeden arányaiban talán a legtöbb cédula gyűlt össze. Kár, hogy ellopták azt a talicskát. :)”
 • 1. JoGabor 2010. október 09. 10:58
  „Gratulálok. Fárasztó, fárasztó, de azért mégis kár, hogy egy közel 2 milliós városban nem akadt 30 ezer, meg egy közel 180 ezres városban kétezer jó humorú polgártárs, akik odaadták volna az ajánlószelvényeket.
  Úgy tűnik, a magyar politikai osztály (a pártfinanszírozásról a sajtóból eddig tudottak alapján egyértelműen a szervezett bűnözés, azaz maga a maffia) ellen már csak ezt az egyet lehet tenni: jól ki- és körberöhögni őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopasz Márta kiállítása

Szeged - Szeged képzőművészetének történetében páratlanul gazdag a 99. életévében járó Kopasz Márta… Tovább olvasom