Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A viharos időjárás is adott munkát a tűzoltóknak - késő estig szivattyúztak Röszkén

Ahol nem volt éppen víz, ott a lángok csaptak fel.

Nem sokkal délután két óra után felhőszakadás csapott le Röszkére - eközben Szegeden is felhőszakadás volt, olvasónk és kollégánk fotóit itt nézhetik meg. A rövid idő alatt lehullott több tíz milliméter esőt a csapadékvíz - elvezető rendszer nem volt képes elvezetni, így a víz komoly átmeneti elöntéseket okozott a településen - kaptuk a tájékoztatást a katasztrófavédelemtől. A helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltók és a Szegedi Járási Mentőcsoport egységei az esti órákig folyamatosan végezték a víz szivattyúzását.

Leszakadt az ég Szegeden és környékén - olvasói fotók. GALÉRIA

Pillanatok alatt szakadt rá az ég Szegedre - GALÉRIA. Fotó:

Nyaralóra szakadt ág

Szegeden és Szentesen leszakadt ágak eltávolításához hívták több alkalommal a tűzoltókat. Késő délelőtt a Szentesen, a Tiszai Strandon egy nagyméretű fa dőlt egy nyaraló épületére. A fát a szentesi tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el. Ugyanekkor a szegedi hivatásos tűzoltók a Zödfási út előtt az úttest fölé lógó, a forgalmat veszélyeztető ágat vágtak le. A délután folyamán Szegeden és Szentesen további három esetben volt szükség leszakadt ágak eltávolítására.

Autók gyulladtak fel

Amikor nem a víz, akkor a tűz adott munkát a katasztrófavédelemnek tegnap. Kora reggel Szentes – Lapistón egy használaton kívüli állattartó telepen csaptak fel a lángok. A helyszínre Szentesről és Orosházáról érkeztek tűzoltók, akik két vízsugárral oltották el a tüzet.

Az M43 autópályán, a Kövegyi pihenőben egy személygépkocsi égett a déli órákban. A tüzet a kiérkező makói hivatásos tűzoltó egységek fékezték meg.

Szinte egy időben az előbbi esettel Szegeden, a Kálvária sugárúton is kigyulladt egy autó: a tüzet a szegedi tűzoltók percek alatt eloltották.

Anyagi káros ütközés

Késő este az 55. számú úton, Mórahalom közelében két személygépkocsi ütközött össze. A balesetben senki sem sérült meg, a kiérkező mórahalmi önkéntes -, illetve szegedi hivatásos egység a járművek áramtalanítását végezte el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: Gólöröm

Tovább olvasom