Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Adóváltozások, 2008

A januártól érvényes adózási szabályok szerint a havi 85-220 ezer forintot keresők nettó jövedelme emelkedik, vagyis az ebbe a jövedelemkategóriába tartozók változatlan bér mellett is valamivel többet vihetnek majd haza az idén.
A személyi jövedelemadó-kulcs 18 százalékos, illetve 36 százalékos mértéke nem változik, de módosul az adójóváírás rendszere. A kiegészítő adójóváírás megszűnik, mértéke továbbra is az adóévben megszerzett bér 18 százaléka, havi felső értéke azonban 9000-ről 11 ezer 340 forintra emelkedik, és évi 1 millió 250 ezer és 2 millió 762 ezer forint között fut ki.

Az étkezési hozzájárulás adómentes értékhatára a hideg élelmiszer esetében ötezerről hatezerre, a meleg étel esetében tízezerről tizenkétezer forintra nő, az iskolakezdési támogatás adómentes értékhatára a mindenkori minimálbér harminc százalékára emelkedik.

Módosulnak egyes kedvezmények is: megszűnik a lakásszerzési kedvezmény, a lakások átruházásából származó jövedelem ugyanakkor rövidebb ideig, öt évig lesz adóköteles.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körbetáncolja az országot a szegedi Forrai Beáta

Szeged - Több mint egy évvel ezelőtt ismerhette meg az ország Forrai Beátát, aki ezer jelentkező… Tovább olvasom