Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Átadták a négy sávon járható a Vásárhelyi Pál utcát

Szeged - Átadták pénteken délelőtt a Vásárhelyi Pál utca négy forgalmi sávra kiszélesített szakaszát Szegeden.

Matula Zita, a kivitelező budapesti székhelyű, osztrák tulajdonú Teerag-Asdag Kft. cégvezetője bemutatta a Pulz utca és a Bakay Nándor utca között elkészült 550 méter hosszú, 8-ról 14 méter szélesre bővült útszakasz munkálatait. Párhuzamosan mindkét oldalon használható már a kerékpárút és az új járda.

Benedek Annamária, a társaság ügyvezetője átadta az utat Botka Lászlónak. A polgármester elmondta: a projekt elszámolható költsége 304 millió forint volt, ehhez a város 198 millió forint uniós támogatást nyert. Az útszélesítéssel párhuzamosan az önkomrányzat saját forrásból 361 millió forintért átépíttette a Bakay Nándor utcai körforgalomnál a troli-felsővezetéket, valamint kiváltatta a közműveket. Összesen mintegy 665 millió forint értékű beruházás készült el június óta.

Ménesi Imre és Botka László az átadáson.
Ménesi Imre, a terelőbója és Botka László az átadáson.

A Vásárhelyi Pál utca szélesítése folytatódik; a polgármesteri hivatal fejlesztési irodája a közbeszerzéseket készíti elő, hogy tavasszal megpályáztathassák a kivitelezést és jövő ilyenkorra négysávos lehessen az utca Bakay Nándor utca és Kálvária sugárút közötti része. A polgármester ezután a körzet önkormányzati képviselőjével, Ménesi Imrével együtt jelképesen eltávolított egy terelőbóját.

A projekttől függetlenül a Pulz utca Vásárhelyi Pál utcai torkolatánál, valamint a Vásárhelyi Pál utcán a benzinkúttal szemben vízvezetéket javítanak. A munkálatok várhatóan hétfőn fejeződnek be, forgalomkorlátozásra kell számítani.

Olvasóink írták

  • 1. jozko 2011. december 16. 17:34
    „Ménesi Imre, a trelőbólya...
    Na így sem nevezték még!

    Azért örülök, hogy átadták!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblaítélet: kamionokból loptak televíziókat

Televíziókat szállító kamionokat fosztogattak - az ítélőtábla pénteken döntött a közel tíz vádlottat felsorakoztató ügyben. Tovább olvasom