Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Az ítélőtáblán tíz évet kapott a testvérgyilkos lány

Zsombó - Tíz év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a 18 éves lányt, aki tavaly nyáron hetven késszúrással megölte féltestvérét Zsombón.
„Nem én voltam, hanem a cigányok" – ezt a papírra írt mondatot találták a helyszínelők tavaly június 27-én délután a tízéves J. Viktor holttestén, akit mintegy hetven késszúrással gyilkolt meg féltestvére zsombói családi házukban. Sárkány Emese ügyét tegnap tárgyalták a Szegedi Ítélőtáblán.

Lapunk is tudósított a szörnyű tragédiáról: a gyilkosság időpontjában a lány édesanyja és nevelőapja nem voltak otthon, a pszichés gondokkal küszködő fiatalnak pedig megtiltották, hogy aznap elhagyja otthonát. Ekkor döntött úgy, hogy végez öccsével. A konyhában kést vett magához, a nappaliba sietett, ahol tízéves testvére egy fotelben ült. A kisfiút ekkor még nem tudta megsebesíteni, a mellékhelyiségbe menekült nővére elől, aki ott utolérte őt, és kétszer nyakon szúrta. A lány ezután még legalább hetvenszer szúrta meg az élettelen testet. Sárkány Emese tette után megfürdött, buszra szállt, és Szegedre utazott egyik osztálytársához, akinek szülei kihívták a mentőt, mert a gyilkosság közben a lány is megvágta magát. Pár nappal később itt vette őrizetbe a rendőrség.

Tavaly nyári fotónk akkor készült, amikor a nyomozók a gyilkosság helyszínén vizsgálódtak.
Fotó: DM-archív

A Csongrád Megyei Bíróság június 21-i ítéletében első fokon tíz év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte Sárkány Emesét. A vádlott és ügyvédje enyhítésért nyújtott be fellebbezést.
A lányt csütörtökön rabláncon vezették be a Szegedi Ítélőtábla földszinti tárgyalójába. Szavait alig lehetett érteni, amikor arról kérdezték: mikor született. Kirendelt ügyvédje ezután a nyilvános ülés zárt tárgyalássá minősítését kérte, amit az ügyész nem ellenzett. Rövid tanácskozás után ezt el is rendelte az ítélőtábla a fiatalkorú vádlott érdekeire hivatkozva. A táblabíróság így zárt ajtók mögött hagyta helyben a bíróság első fokú ítéletét, ami jogerőre emelkedett. A családtagok közül csak a lány nevelőapjának édesanyjával tudtunk beszélni telefonon.

– Nem tudtam a tárgyalásról, de ha tudtam volna, akkor sem megyek el. Ott ütöttem volna agyon. Ebbe a családba ő már a büntetésének letöltése után sem jöhet vissza – mondta az asszony. – Különösen úgy, hogy a fiaméknál azóta egy újabb kisbaba született. Már négy hónapos, és a második keresztneve a bátyja emlékére Viktor lett.

Olvasóink írták

  • 1. Gonda Erika 2007. november 19. 07:58
    „A szülők sok-sok-sok szeretettel megmenthetnék a másik, még élő gyereküket. Persze megértem: látták a másikat holtan. Ők is tehetnek róla. Ha egy gyereknek megfelelő a családi háttere, azt soha nem kell félteni semmitől. Kerüljön BÁRMILYEN társaságba, meg tudja ítélni, hogy most le kell innen lépni, vagy kapcsol, hogy ez mostmár nem normális. Egyszerűen akinek jó családja van, azt nem kell félteni. Nekem sem volt valami harmonikus a családi életem, nagyon sok mindent kipróbáltam és megtettem, amit mások nem tehettek meg (pl. mert tiltották nekik). Nekem semmi nem volt tiltva és nem is lehetett volna. És élek, a környezetem is él. Mma már nem annyira hiszek az emberekben, mert öregszem, de valamikor nagy emberbarát voltam. Igazán szerettem az embereket: azt gondoltam, hogy az ember a legcsodálatosabb teremtménye az Istennek. Hiszek az Istenben, de elárulom milyen zenét szeretek: CSAK A METÁLT. Az Immortalt is szeretem: nézegetem a számítógépem képernyőjén. Szóval a szülők nézzenek már magukba!!! Én eltudom képzelni, hogy milyenek lehetnek. A szomszédok azt mondják rájuk, hogy minta szülők és mindig a jót akarják a gyereknek, de biztosak benne, hogy neki az a jó? Nem is vagyok benne biztos, hogy ennek a lánynak egyáltalán megvolt-e a maga társasága (akár jó, akár rossz). Egyszerűen törődni kell vele. Aki szeret, az azt akarja, amit a másik ember AKAR. Azt akarja, hogy a másiknak IGAZA legyen, és akit szeretnek, az viszont szeret. Emesén nem felháborodni kell, hanem szeretni. Nem Ő az egyetlen, aki ilyet tett. Most kell róla gondoskodni, ha eddig nem tették meg. Hallgasson jó sok zenét, amit szeret (monjuk nem baj, ha nem érti a sátánista zenék szövegét, de hallgassa csak nyugodtan, amit akar). A gyerekeknek meg a mese a gyógyszer. Nem szabad megengedni, hogy mondjuk Hitlert olvasson a börtönben 10 éven keresztül, mert ha 10 évig olyasmit olvas, ami a kárára lehet, azt Ő soha nem fogja elfelejteni. Megmondom mi kell neki: Benedek Elek, Janikovszky Éva és társaik. Ha már a szüleinek nem kell, akkor én jelentkezen édesanyjának (igaz a korom alapján nem lehetnék az édesanyja). Én tudom milyenek ezek az emberek, Én ismerem őket és hiszek Emesében. Ha senki nem hisz a másikban, vagy a másiknak, akkor nagyon elharapóznak a dolgok. Tisztelettel: Gonda Erika”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katona Nórát választották Szeged új diákpolgármesterének

Szeged - Nem ígérhet világbékét és nem éltanuló Katona Nóra, Szeged frissen megválasztott… Tovább olvasom