Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Az útlezárás és az élet

Szeged - Van, akinek még az újdonság erejével hatnak a Hiúz utca és a Panda tér sarkán lerakott virágládák, de a legtöbben megszokták lezárást.
– Elkezdődött az, amitől tartottam. Mostantól erre rövidít majd a sok szerencsétlen. Így nem sok értelme van az úttorlasznak – mondta felháborodva egy neve elhallgatását kérő férfi a Teve utcában.

Megírtuk, Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő virágládákkal zárta le az utat az átmenő forgalom elől a Hiúz utca és a Panda tér sarkán, a lakók nyugalmára hivatkozva.

A Teve utcai férfi szerint a rövidítők ezentúl a Vasmacska utcára kanyarodnak a Szabadkai útról, továbbmennek az ő utcáján, így lyukadnak ki a bevásárlóközpontnál. Szerinte a ládák lerakása óta egyre több arra az autó.

Egy, a Teve utca és a Panda tér sarkán élő férfi elmondta, nem tapasztalta, hogy a másik irányba rövidítenének, két napja sokkal csöndesebb a környék, többen kanyarodnak még erre, de amikor meglátják az akadályt, visszafordulnak. – Egy kicsivel kell csak többet autóznom, a benzinkútnál fordulok vissza – mondta a férfi. A körforgalom és a benzinkút között ugyan nyílik egy utca a szalámigyárral szemben, de arra csak jobbról lehet ráfordulni, ezért kell kerülnie.

Ottjártunkkor a kukásautó küzdött azzal, hogy be tudjon tolatni a Panda tér és a Hiúz utca sarkáig a szemétért. – Csak annyit szeretnénk kérni, hogy a lakók parkoljanak kicsit arrébb, így nem férünk el – mondta az autón dolgozó férfi.

Olvasóink írták

 • 2. RádyJóska 2013. június 29. 15:03
  „Az sem világos nekem, hogy ha magánterület a lakópark, akkor, hogy a francba lehet az utcáknak nevet adni? Mer akkor a nálunk a fáskamráig vezető ösvényt is utcának kellene nevezni, mondjuk a Hőbiztosító sugárút megfelelő lenne.
  Egyébként az Állatfarmon, bocs az Állatkert lakóparkiak hálából elnevezhetnének egy utcát jótevőjükről, az Amőba sétány
  tükrözné az illető képességeit...”
 • 1. kormoska 2013. június 29. 11:41
  „A lakóparki lakásokhoz rengeteg extra"jár"....,az ott lakók szerint!

  Jár saját úthálózat,ahová csak ők hajthatnak be.A többiek nyilván légpárnáson közlekednek.
  Jár saját játszótér,ahol a lakóparki anyuka dudliztatja a lakóparki gyermekét.Ő a lakóparkban fog felnőni és az ő gyereke is!
  Jár zajmentesség:A betévedt járművek kötelesek kikapcsolt motorral átgurulni a lakóparkon,különben Mari néninek a Pókmajom u 2/a alatt felszökik a vérnyomása.
  Jár saját és azonnal intézkedő képviselő,aki általában előbb cselekszik mint gondolkozik.
  Ja és jár saját időjárás is:A lakópark feletti légteret a felhők kötelesek kikerülni,csak akkor eshet eső-hó vagy változhatnak az évszakok,ha a lakóparkiak megszavazzák.

  Látható,hogy az egész lezárósdi hiábavaló volt.Az autósok áttértek a mellette lévő utcába,minden pedig nem zárják le mert akkor az ott lakók sem tudnak közlekedni.
  A homo lakóparkikus tényleg egy különálló faj,kezdek büszke lenni rá,hogy panelban lakom:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3480 forintot szánt az állam Kübekháza működtetésére

A megalázó összeget a polgármester visszaküldte. Tovább olvasom