Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Berinszki: Legyen KRESZ-oktatás az iskolákban!

A szegedi taxis a közösségi oldalon szavazást is indított az ügyben.
Legyen KRESZ-oktatás az iskolákban! – ezért kampányol Berinszki Zoltán. A korábban lapunk Év embere díjával is kitüntetett taxis szerint sok gyermek szenved közlekedési balesetet, mert nem ismerik a KRESZ-t. A Taxisok és Civilek a Beteg Gyermekekért Alapítvány alapítója úgy véli, ha több tudással rendelkeznének a diákok, akkor elkerülhető lenne a balesetek egy része.

Berinszki Zoltán kiemelte, tudja, hogy alsóban néhány órát foglalkoznak a KRESZ-ismeretek alapjaival. Szerinte ugyanakkor a tanterv részeként kellene a közlekedési szabályokat oktatni a felső tagozatban, hetente, kéthetente legalább 1 órában.

Berinszki Zoltán erről a közösségi oldalon szavazást is indított. Az „Egyetért ön azzal, hogy az általános iskolákban bevezessék a tantervbe a kötelező KRESZ-oktatást mint tantárgyat?" kérdésre 235-en válaszoltak, 99,9 százalékuk igennel. 

Berinszki Zoltán a Taxisok és Civilek a Beteg Gyermekekért Alapítvány nevében első lépésben levélben fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumához a KRESZ-tanítással kapcsolatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegedűvel a kezében ad választ a kihívásokra a 65 évesen is aktív Szecsődi Ferenc

Hegedűvel a kezében ad választ a kihívásokra a 65 évesen is aktív Szecsődi Ferenc
Jubileumi koncerttel tekint vissza eddigi pályafutására. Szecsődi Ferenc ma este 7 órától A négy húr… Tovább olvasom