Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Bővítik a röszkei határátkelőt

Röszke - Közel félmilliárd forint uniós támogatással kezdődtek meg a Röszke–Horgos autópálya-határátkelőhely bővítési munkái: a magyar átkelőt két-két sávval bővítik a be-, illetve a kilépő oldalon.
– Az elmúlt időszakban tapasztalt jelentős időszaki torlódások elkerülése, a csúcsidőszakokban a megnövekedett forgalom várakozásmentessé tétele érdekében a NAV a röszkei közúti határátkelőhely kapacitásának bővítésére nyújtott be javaslatot. A pályázat a hazai hatóságok és az Európai Bizottság támogatását is elnyerte: a bővítési munkák elkezdődtek, és várhatóan június közepére, a vendégmunkások megérkezésére érnek véget – tájékoztatta lapunkat Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy.

A sávbővítések miatt áttelepítik a személygépkocsi- vizsgáló épületet, a vizsgálatra kijelölt gépjárművek részére parkolókat alakítanak ki. Az autópályáról jelenleg egy buszsáv csatlakozik le, amely csak a vizsgálati hely előtt bővül két sávra. A torlódás csökkentésére a buszsávokat az autópálya csatlakozási pontjáig két sávra bővítik. A munkát a NAV munkatársai felügyelik, és mindent elkövetnek, hogy az építkezés alatt torlódás ne alakuljon ki. A rendőrség az esetleges torlódásokról a police.hu-n tájékoztatja az utazókat. A munkálatok alatt érdemes Tompa vagy Tiszasziget felé kerülni. Az utasokat egy helyen, a kilépő oldalon érinti jelentős változás: az áfa-visszaigénylések mostantól nem a jelenlegi helyen, a kilépő utasforgalom vámfülkéjében kezdeményezhetők, hanem a Szerbia irányában 150 méterrel távolabb található kőépü-
letben.

Olvasóink írták

 • 13. varadipal 2013. február 11. 07:36
  „Komoly sansza van a szerbek EU csatlakozásának a mellékelt cikk szerint.Nem bővíteni kellene, hanem munkarend egyezmény és annak szigorú betartása és folyamatos ellenőrzése mindkét fél részéről. Hogy kik miatt alakul ki a várakozás, arról a szerb oldal hatóságait is meg lehet kérdezni. Amíg vámhatár lesz, addig egymásra mutogatás is. A példa:
  -Mondja uram melyik a másik oldal?
  -Az ott szemben.
  -Ott meg azt mondták, hogy ez!”
 • 12. MarcusPhoenix 2013. február 09. 09:07
  „11. Nyitva volt, de a szerb fél nem kívánt 2 átkelőt üzemeltetni. Ennyi.”
 • 11. alfoldi 2013. február 09. 06:05
  „Mi lesz a régi átkelővel?

  Azt miért nem nyitják meg a lassú járműveknek?”
 • 10. lukrecia 2013. február 08. 18:57
  „A probléma máshol keresendő . Most nem szeretném leírni, de szervezési gondok az elsődlegesek. Létszám problémák, és a meglévő munkaerő hatékonyságának nem megfelelő elosztása is gond. A két oldal közötti összehangolatlanság, és egyebek
  Az Áfások is túl sok energiát elvisznek , :)))))
  Ha késve nyitnak új átkelő sávokat , amikor már tudatosan felszaporodott a sor, annyi mintha ki sem nyitnák.
  nem tudom miért van az a reális érzésem, ha megvalósul ez a bővítés hazai és junijós pénzekből, akkor is marad a nagy torlódás.
  Mint mondtam Más oka van a torlódásnak.”
 • 9. bootscode 2013. február 08. 13:55
  „Hiába bővítik ki a sorokat, ha nem ott nem dolgoznak. Ezen kívül azt is meg kellene oldani, hogy kerékpárral és gyalog is átléhesd a határt legálisan, autópályán ugyan is nem közlekedhetsz kerékpárral... Az jó dolog, hogy külön buszsáv lesz. Ezt sosem értettem, hogy pl. egy mentő, hogyan közelíti meg olyankor a határt, amikor 2-3 órát kell várni és oda sem tudsz jutni a határhoz...”
 • 8. cibuka 2013. február 08. 11:57
  „Munkám miatt(nem csempészet),heti 3 Röszke -Horgos oda-vissza.A Szerb oldal nem dolgozik,csak téblából.Tipikus balkáni munka stilus.15 sort is rájuk engedhetünk,ha ott jó esetben max 3 van.Ez a max 3 is,csak nyáron kifele van.A céges kocsim szigorú km. elszámolása miatt,csak nekem ez jó.A régi határt kellene megnyitni,Magyar -Szerb viszonylatban+busz és kerékpár.”
 • 7. pakundekni 2013. február 08. 11:26
  „#5# Te mikor lépted át utoljára a magyar-szerb határt Röszke/Horgosnál ?
  A szerbek egyáltalán nem tartják fel a sort , legtöbbször csak intenek már,hogy mehetsz!

  Belépő oldalon pedig(Mo.felé) a magyar vámosok tartják fel a sort,miattuk kell sokat várakozni.”
 • 6. dean23 2013. február 08. 11:24
  „Hát én nem egyszer nem kétszer láttam, hogy a magyar oldalon volt a torlódás és még csak nem is volt megnyitva az összes sáv!”
 • 5. makákó 2013. február 08. 10:31
  „Sose a magyar oldallal volt a baj, mindíg a szerb oldal miatt torlódik a sor!!!!
  Bár az mindig is fura volt, hogy schengenből kifelé vegzálják a népet a szerbek...
  Így ismét elköltünk egy rakat pénzt arra, hogy legyen még több nyitott kapu a dugóban...
  Kilépés magyar oldalon 3 perc, szerb oldalon belépés 45 perc!!!! Így nem biztos, hogy nekünk kellene beruházni!”
 • 4. benq 2013. február 08. 08:57
  „igen! ha meg is nyitják a sávokat, ha a yugo fél nem tartja fel az ellenőrzésével a sort, ki is meg be is. Akkor ez dicséretes dolog, ha feltartja akkor meg minek vergődnek az átépítéssel?”
 • 3. gubanc 2013. február 08. 08:53
  „Majd átjársz kedves hozzászóló, ha az áraink így alakulnak. Már sok minden jóval olcsóbb a Vajdaságban. Meg illene már felkeresni magyarságunk emlékeit, mert pl. oktatásunkból valahogy kimaradt a zentai csata, a Székely Bertalan oltárkép, az aracsi és az oroszlámosi templomrom, 48-as nagyjaink sírjai, meg a 45-ös tizedelés. Ha valaki Titelnél látja dombok közt a Dunába ömlő Tiszát, talán megért. A baj a határátkelővel, hogy nincs gyalogos, kerékpáros átkelésre külön sáv, csak autópálya. Szarvashiba.”
 • 2. M.Aurelius 2013. február 08. 08:15
  „Hát, itt nem lesz szabad átjárás úgy látszik mostanában. A komcsizmusban rendre átmentünk a kishatárival egy kis rizses csokiért, konyakért, vegetáért, meg a gyerekeknek kikiriki-játékért. Mostanában - háborús évek óta- nem mentem át. Miért is?”
 • 1. habak 2013. február 08. 08:12
  „Sajnos a police.hu-n igen ritkán frissülnek az adatok így nem igazán mérvadó még tájékozódásra sem. A frissítés dátuma is érdekesen alakul mert kettő dátum is található közvetlen egymás alatt de az is általában fél nappal korábbi. A bővítése a határátkelőhelynek persze dícséretes dolog amennyiben szükség esetén meg is nyitják a kapukat..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet hígítani a földgázt, de nem éri meg

Mitől sárga a gáztűzhely lángja? Valóban rosszabb minőségű gázt kapunk? Utánajártunk, hol mérik a gáz fűtőértékét, és többet fizetünk-e, ha a rossz gáz miatt jobban pörög az óra. Tovább olvasom