Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát

Több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból újul meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája.
A klinikán több szakterületen is európai szintű, kiemelkedő színvonalú munka folyik, több speciális fej-nyaksebészeti problémát tudnak a legmagasabb szin­­ten orvosolni. A szegedi kli­­nikán dolgoznak a fej-nyak tumorok legkiválóbb szakértői, de az intézmény a gyermeklégút-sebészetben, fülsebészetben és a cochleáris implantátumok beültetésében is élenjáró. Az el­­múlt években olyan szintű fejlődés következett be a szakmában, ami miatt az épület már nem felel meg a modern kor követelményeinek. Emiatt a jelenlegi mellé egy ugyanakkora alapterületűt építenek, a beruházás májusban indult.

Az új szárnyban tágas műtőket alakítanak ki, amelyekben lehetővé válik a modern műtéti eszközök biztonságos elhelyezése. Két-három ágyas, saját vi­­zesblokkal rendelkező kórtermeket, megfelelő minőségű szociális helyiségeket és orvosi szobákat alakítanak ki. Az új szárny alapkövét ma helyezik el a klinika mögötti területen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogott ki a Tisza a szervezőkön, jól sikerült az idei Deja Vu is

Nem fogott ki a Tisza a szervezőkön, jól sikerült az idei Deja Vu is
Az áradó Tisza majdnem bekavart az idei Deja Vu fesztiválnak, de a szervezők pillanatok alatt… Tovább olvasom