Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Csak természetesen: nőknek pillangó, férfiaknak katica

Csak természetesen: nőknek pillangó, férfiaknak katica
Szeged-Fotóriporterünk a Szegedi Vadasparkban kapta lencsevégre e különös mosdót. A fal alján hangyák és giliszták, egy hatalmas, már-már utópisztikus méretű csiga látható.
A NŐI WC felirat alatt egy pillangó, a FÉRFI WC felirat alatt pedig egy katica látható. Azt nem tudni, hogy előbb a falfestmény került-e oda, és utána a mosdókat jelző táblák, vagy fordítva. Egy biztos, ha már így alakult, a hölgyek biztosan örülnek annak, hogy nekik az átváltozásáról híres állatka jutott. A hernyó bebábozódik, és mikor újra életre kel, színpompás egyed válik belőle, amely, ha kitárja szárnyait, és repülni kezd, minden figyelmet magára von.

A katicabogár, amely a férfiaknak jutott, a gyerekek kedvence. Imádják a piros, fekete pöttyökkel díszített kedves kis bogarat. Vannak gyerekek, akik kizárólag őt kedvelik a rovarok családjából, bár igen közkedvelt a szarvasbogár is. A katica nagyon hasznos a mezőgazdaság számára, hiszen lárvaként és kifejlett állapotban is tevékenykedik. Állítólag egy lárva kifejlődése során akár ezer tetvet is elpusztíthat. Így a férfiaknak sem lehet okuk panaszra. Akárhogy is van, a mosdó kreatív kivitelezése a vadaspark munkatársainak leleményességét dicséri.

A legmókásabb talán mégis az, hogy ezek az állatok gigantikus méretűek. Talán egyszer egy sci-fi írót is megihletnek, és a könyvében ilyen hatalmasra nőtt, radioaktív csigák, hangyák és katicák fogják elpusztítani a Földet.

(Fotó: Schmidt Andrea)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éjszakákat is utcán tölti majd a rákbeteg nő

Az éjszakákat is utcán tölti majd a rákbeteg nő
El kell hagynia éjszakai szálláshelyét is Mónikának, ténylegesen hajléktalan lesz a daganatos beteg szegedi nő. Tovább olvasom