Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Csongrád megyei jelölteket mutatott be a Jobbik

Bemutatkoztak a Jobbik Csongrád megyei jelöltjei pénteken Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen.
Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője a sajtótájékoztatókon elmondta: a párt a 2014-es országgyűlési választási kampányban két fő területre szeretne koncentrálni, a munkahelyteremtésre és a közbiztonságra.

A Jobbik a parlamenti választásokon a szegedi 1-es számú választókörzetben Rácz Tibort, a szegedi Jobbik alelnökét, a szegedi 2-es számú körzetben Tóth Pétert, a párt megyei elnökét indítja.

Rácz Tibor kijelentette: azoknak a szavazatára számít, akiknek elegük volt az elmúlt huszonnégy év fideszes és szocialista kormányzásából. Választókerületének legfőbb problémáira akar koncentrálni: gazdasági biztonságot akar teremteni Szegednek.
– Ha van munka, minden van – mondta. Az alelnök a szegedi konzervipart és húsipart akarja újra talpra állítani, amihez szükség van a keleti nyitásra is, és Szegeden tartaná a frissen végzett egyetemistákat is.

Tóth Péter szintén ezeket az elveket fogalmazta meg, kiegészítve a szegedi és homokhátsági közbiztonság kérdésével. A Homokhátságon veszélyesnek tartja az egyre nagyobb számban megjelenő román állampolgárságú munkavállalók számát, míg Szegeden véleménye szerint a szociális alapon bérlakáshoz jutók okoznak sok problémát a közbiztonságban.

Dúró Dóra Hódmezővásárhelyen a Makó–Hódmezővásárhely választási körzet országgyűlésiképviselő-jelöltjét, dr. Kiss Attilát mutatta be, aki megyei alelnök és a makói alapszervezet elnöke. Dr. Kiss Attila Makón állatorvosként dolgozik, és sertéstenyésztéssel foglalkozó cégben is érdekelt. Elmondta, Vásárhely és Makó viszonylag közel van egymáshoz, ugyanazok a problémák. A legfőbb kihívás a munkahelyteremtés. Megoldás: a mezőgazdaság eltartóképességének növelése, racionalizálása.

Szentesen bemutatkozott a 3-as számú kerület jelöltje, Dudás Zoltán. A párt sándorfalvi szervezetének elnöke autógépész-mérnökként vállalkozásában négy embernek ad munkát. Tisztában van a térség gondjaival, ezek közül legégetőbb problémának az elöregedést és a migrációt nevezte.
– Elsősorban a hasznot hozó termelőberuházásokat tudom támogatni. Számtalan, egyelőre kihasználatlan lehetőség rejlik a turizmusban, példaként említeném Ópusztaszert, amely akár az egész környéket eltartaná. A csongrádi Körös-torok párját ritkítja, megengedhetetlen, hogy a néhány napos fesztiválon kívül nincs jelentős idegenforgalma. Ezek mellett műszaki emberként óriási potenciált látok a multinacionális vállalatok számára termékeket gyártó beszállítói kör meghonosításában – szögezte le.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. killust 2013. október 30. 08:36
  „"Érdekes: mennyire áhítják az emberek a rangot, címet, rendjelet,
  osztályokban való felsőgrádust, de ami mindezeknél feljebbvaló, a
  lelki tökéletességet talán boltba se, garason se vennék meg."

  Gárdonyi Géza”
 • 26. ditta79 2013. október 22. 19:01
  „Elméletileg ők eddig is értünk tettek, nem?
  Ott vannak a parlamentben, ott vannak az EU-s parlamentben(jó fizetésért).
  És nekem ne mondja senki, hogy ellenzékben.Mert viktorék nem igen pirítanak rájuk, akkor sem ha már kellene.
  Kirekesztő gyűlöletkeltő párt, és akkor még finoman fogalmaztam.
  Ez tőlem távol áll, nem tudok vele azonosulni, ahogyan a keleti imádattal sem-kelet felé nyissunk?!
  Miközben ha valaki jól akar élni, akkor nyugatra megy, ugye!”
 • 25. SP 2013. október 20. 08:55
  „A kívánatos rendszerváltás még nem történt meg.

  A jobbik szerepe
  ezért egyre fontosabb, ha nem a legfontosabb. A lehetőségek palettáján egy igen fontos szín.
  Egy választási lehetőség
  a hovatartozásban, az erő és nemzeti érzelmű egyensúly megteremtésében.
  Magyarság teljes asszimilációjának, eltűnésének megfékezésében.”
 • 24. killust 2013. október 20. 06:34
  „"Magyarország ma áldatlan állapotban van. Igaz, világválság van, s ez nehezíti a problémák megoldását, melyek főleg belső keletkezésűek, - végső soron a célszerűtlen közigazgatási szisztéma, a dilettáns beilleszkedés Európába és az irracionális materializmus, az esztelen anyagiasság eredményei. A hatalomért civakodó érdekcsoportok egymásra hárítják a felelősséget, - gyűlölködnek, civakodnak. MAGYARORSZÁG ELLENSÉGEI NEMZETI SZÍNEKBEN SZÍTJÁK A SZÉTHÚZÁST, A GYŰLÖLKÖDÉST!"

  Máté Imre”
 • 23. FeLőllem3. 2013. október 19. 14:49
  „"21. Minibusz"
  Nem csak internet és média van, hanem 100 e Ft-ből egy komplett városnak el lehet mondani, hogy mit hoztak létre adott városban adott politikusok.
  Egy tucat aktivista és szórólapok ezrei.

  Viszont ezt sem látni.

  "22. rozimre"
  A munkahelyteremtésről csak annyit, hogy országunk elég sok esélyt ad azoknak akik pénzel rendelkeznek a Jobbiknak, illetve politikusainak is meg van erre az esélyük a támogatásokból még több pénzre tegyenek szert amit már fel lehet használni munkahely teremtésre.
  Nem egy jogász van köztük akiknek bizonyára van már vagyona, de nem csak jogász cégtulaj és hasonló EU-s pénzek privát támogatások stb...

  Egy ilyen szervezet kezébe több milliárd fut át és azt már tőzsdén bankokba szépen meg lehet sokszorozni.
  Abból meg már jutna munkahelyekre 1,5 milliárdból nem egy termelő munkahelyet lehet teremteni adott városban, ha meg az ottani városvezetés ellene van akkor adott politikai pártra rá lehet kenni az egészet, hogy ellene van a népünk felemelkedésének.
  Ne nekem keljen egy szimpla érettségimmel valódi politikára tanítanom adott pártot ezt egyszerű logikával fel mérhetik és a szájtépés, viták és megmozdulások helyet egyszerűbben megoldhatják a problémákat és látszódna is, hogy tesznek valamit.”
 • 22. rozimre 2013. október 19. 14:10
  „@FeLőllem3.
  Igazad van, semmivel se jobb mint a többi párt. Csak annyiban különbözik a többitől a szememben, hogy nekik nem is volt akkora hatalmuk/lehetőség tenni, mint a többinek. A többi a szememben leszerepelt, ezért abban bízok, hogy ha valamivel több hatalmat kapnak, akkor talán tudnak valami olyat csinálni, aminek van értelme és hasznos. Ha nem, akkor 4 év múlva kereshetek másik pártot.
  Egy nem hatalmon levő politikus azon kívül, hogy beszél (=hazudik), nem sokat tud csinálni.
  Ha egy 2km-es útszakasz felújítása fél milliárd forint, akkor mennyibe kerül a munkahelyteremtés? Mégis mennyi pénze van az egyes pártoknak? Én ehhez nem értek, de hogy tud egy nem hatalmon levő párt munkahelyet teremteni? Az eddigiekben történt már olyan az elmúlt 20 évben?”
 • 21. Minibusz 2013. október 19. 12:52
  „"16. Qllancs 2013.10.19. 10:05
  ....Mit tettek az elmúlt 3,5 évben ????????"
  Nem tisztem védeni őket (sem), de engedjétek meg, hogy annyit fűzzek hozzá, hogy amíg a közszolgálati hírekben még csak meg sem említik a pártot, csak akkor, ha valami "balhés", addig a DK, E14, Fodor G. féle liberálisok, akik a parlament közelében sincsenek, de még a Munkáspárt is nap mint nap felbukkan, addig ne is csodálkozzon senki azon, hogy "nem csinálnak semmit" a Parlamentben. Annyi lenne csak a teendő, hogy megtudd miket tennének érted/értünk, hogy a http://youtube.com/-ra fellibbensz, és keresgélsz. Nem feltétlenül a cenzúrázott médiából kell információt szerezni, mert akkor csak azt tudja meg az ember, amire azt mondják, hogy meg akarja tudni.”
 • 20. SP 2013. október 19. 11:32
  „"""Az alelnök a szegedi konzervipart és húsipart akarja újra talpra állítani, ...""

  Nincs más hátra, mint előre.
  Az mezőgazdaságra épülő ipari fejlődés az egyetlen járható út régiónkban, a tömegfoglalkoztatásban.

  A jobbiknak ha tisztes távolságból is, de a FIDESZ -szel keresni kellene az együttműködést. A siker hatványozódna.

  Az erkölcsi győzelem már a jobbiké!!

  Betartott Tavereséknek.”
 • 19. BöszmeApó 2013. október 19. 10:54
  „14. hangman
  Ahogy a mondás is tartja, csak annak a közvélemény kutatásnak hiszünk, amit mi magunk hamisítottunk! ;)
  Amúgy meg mond már el légy szíves, hogy ezt az 5%-ot melyik évből szedted? Biztosan nem 2013-ról beszélünk, hisz mára már egyik kutatóintézet sem mer akkorát hazudni, hogy ne a második erőként szerepeltesse a Jobbikot! :)

  ÉS a többiek...
  Nagyon bele tetszettek jönni annak a frázisnak a pufogtatásába, miszerint nem csináltak eddig semmit..
  Kezdünk kifogyni a munícióból? :D
  Ebben, a mostani szétrabolt országban, ahol ott a kétharmad, és a fidesz-mszp háttérmutyikból eredő nagykoalíciója, még szép, hogy nem tudtak azon kívül más érdemi dolgot tenni, minthogy fényt derítenek a más említett díszes társaság mocskos ügyleteire.
  Egyenlőre az erejükből ennyire telik, a kormányzás, és az ország talpra állítása majd csak most jön!”
 • 18. x 2013. október 19. 10:38
  „13. zapi "... Nem tudom elhinni, hogy EU-s pénzek csak térkőre vannak ..."
  - Jelentős összegek, lehetne velük valami mást is kezdeni:
  http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/231/B2305638.jpg”
 • 17. FeLőllem3. 2013. október 19. 10:11
  „Nem fogja elnyerni a tetszést, de meg kérdezném.
  A szövegelésen túl van konkrét terve ennek a pártnak?

  Mert nem kell ahhoz kormányon lenni, hogy tegyenek a nemzetünkért, de még nem láttam, hogy a Jobbik bármelyik politikusa helyben létrehozott volna valamit is.
  Arról beszélnek, hogy visszaállítanák a feldolgozó ipart, ezt eddig is megtehették volna van annyi pénze ennek a pártnak, ahogy többinek is, hogy üzemeket gyárakat hozzanak létre.

  Előbb a munkahelyeket hozzák létre a felesleges rizsa helyett.
  Mert addig semmivel sem jobbak a többi pártnál.”
 • 16. Qllancs 2013. október 19. 10:05
  „Gyenge kis muzsika . Ígérgetés helyett inkább dolgozniok kéne. Mit tettek az elmúlt 3,5 évben ????????”
 • 15. majzik 2013. október 19. 09:55
  „8. szatyi 2013.10.18. 20:59
  Ez baromság !
  lásd. Emlékpark, labirintus és a Makra úr pályázatai !

  Leesett az alkoholszinted !”
 • 14. hangman 2013. október 19. 08:49
  „Országosan 5%, Szegeden meg max 1%, már bizonyítottatok az elmúlt 3.5 évben”
 • 13. zapi 2013. október 19. 08:27
  „Egyertértek a program előzetessel.
  Óriási potencia rejlik a magyar föld alatt,tudják ezt a víz nélkül élők is.
  Egy igazi,radikálisan magyar pártnak igenis van helye a politikai palettán.
  Aki csak nácizni tudja őket,nézzem minden nap a kinyitott naptárban június 4-re,és öntsön agymosott fejére hamut.
  A "rendszerváltás" óta eltelt éveket felidézve,az itt fikázók ugyan írják már le ide,hogy a mindenkori-párttól független-szagedi városvezetés mennyi TERMELŐ munkahelyet teremtett Szegeden?
  Nem tudom elhinni,hogy EU-s pénzek csak térkőre vannak,más pályázati pénzeket nem lehetne találni?
  Ha már a mezőgazdaságra nem fog adni az EU,akkor menjünk keletre,keressünk ott befektetőt.Higgyétek el,az ukrán,orosz paraszt van olyan ritka,mint az izraeli bányász....
  Ha meg ad pénzt idegenforgalmi fejlesztésre,akkor építsünk s.gg áztatót a megfáradt német,francia...stb. nyugdíjasnak,és éljünk meg az ő EU-s nyugdíjukból.
  Néha adjunk egy-egy szérumot Horváth professzor találmányából,hála neki,száz évig élhetnének,30 évig ápoljuk őket jó pénzért.
  Mert Vona annyi fizetés,amennyiért a kivándorolt 500 ezer magyar fiatal visszajönne Magyarországra,nekem elhihetitek,nekem három gyermekem él idegen országban.
  Uff.
  Külön ajánlom Szatyinak,az örök károgónak,aki fikázni tud rendesen,értelmes hsz-t,mely megoldást is nyújtana,még nem olvastam.”
 • 12. vmagdi 2013. október 19. 08:22
  „csak egyvalamit felejt el, hogy a konzervipar a mezőgazdaságon alapul, aztán se mezőgazdaság se állattenyésztés, mi lóizét akar rakni a konzervbe...?”
 • 11. Bruhh 2013. október 19. 07:30
  „Az előző választásokkor is ezek voltak a célok. Valami megvalósult? Legalább egy tanulmány be lett adva, elő lett terjesztve? Semmi!”
 • 10. vélemény 2013. október 19. 00:48
  „6. hangman
  Talán elérik az 1%-ot?
  - Országosan 15% felett lesznek.
  A fidesz és a balliberálisok által támogatott holokauszt év még rá is tesz néhány százalékot.”
 • 9. vélemény 2013. október 19. 00:43
  „2. rózsakert
  .. nem három csapás kell, csak egy , de megfelelő időben.
  - Nyak magasságban, pallossal? :)”
 • 8. szatyi 2013. október 18. 20:59
  „".. példaként említeném Ópusztaszert, amely akár az egész környéket eltartaná."

  Tisztában van ez az ember azzal, hogy hány embert kellene eltartani Ópusztaszernek?
  A saját lakóit alig tudja eltartani!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőss Zsolt özvegye soha nem gondolta, hogy nem jön vissza férje

Látszólag törékeny, mégis nagyon erős és bátor nő Sterczer Hilda. Tovább olvasom