Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Életrajzi könyv megírását tervezi a díjazott zenész-ornitológus-fotós

Szeged - 75 évesen is aktív a Molnár Dixieland Band alapítója, Molnár Gyula. A zene mellett természetvédő munkáját is folytatja. Nemrégiben adott ki könyvet a civilizáció káros hatásairól, ám már újabb mű írását tervezi. Tevékenységéért március 15-én a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöki kitüntető díját vehette át.
Molnár Gyulát nem kell bemutatni a szegedieknek. Ha azt mondjuk, biológus, ornitológus, természetfotós, nem mindenki vágja rá, hogy „ja, tudom", de a Molnár Dixieland Band kapcsán már egyértelmű, kiről van szó. 

– Ez már régen is így volt. A Tóth vendéglőben voltam szaxofonos, akkoriban még csak élő zene volt. Sok előnye volt ennek, megismertek a boltban, a korzón – mesélte Molnár Gyula, aki januárban töltötte be a 75-öt. A zenekar 55 éves fennállását is idén ünnepelték, így jubileumi koncertekkel és egy új könyv kiadásával mozgalmasan indult az éve.

A zenész nemzeti ünnepünkön vette át a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöki kitüntetését, amelyről nem szokványos módon értesült.
Molnár Gyula (balról) a Csongrád Megyei Közgyűlés ünnepségén vehette át az elnöki kitüntető díjat Kakas Bélától. Fotó: Török János
Molnár Gyula (balról) a Csongrád Megyei Közgyűlés ünnepségén vehette át az elnöki kitüntető díjat Kakas Bélától. Fotó: Török János
– A szegedi jubileumi koncert után Budapesten is felléptünk február elején. Egyszer csak megjelent a MOM Kulturális Központban Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, aki a színpadon jelentette be az elismerést – mesélte lapunknak Molnár Gyula. A zene mellett természetvédelmi tevékenységét tartja kiemelkedőnek.
 

– Gyerekkorom óta járom az Alföldet, már akkor imádtam a madarakat. Nyolc területet nyilváníttattam védetté Csongrád megyében, erre nagyon büszke vagyok. Többek között az újszegedi Erzsébet ligetet és a pitvarosi Csanádi pusztát

– magyarázta. Arra a kérdésünkre, hogy tevékenységei közül melyiket emelné ki, azt válaszolta, egyet sem tud, mind része az életének még ma is. Természetfotósként kiállításokon vesz részt, több egyesület vezetőségi tagja, a főiskolán is tanít fotográfusképzésen, és persze koncertjeik is vannak. Azt vallja, akkor fog sokáig élni, ha mindig tesz valamit, ha vannak céljai. 

– Most egy életrajzi könyv megírásán gondolkodom. Rengeteg sztorim van, a zenekarral is számos kalandba keveredtünk. Ezeket szeretném feleleveníteni – mondta el Molnár Gyula.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtanulta kifárasztani az ellenfelet Olga, de a mázsás fogásról álmodik

Megtanulta kifárasztani az ellenfelet Olga, de a mázsás fogásról álmodik
Magánál nagyobb harcsát is fogott már a szegedi Olga Koreck, aki a vízparton a kemény ellenfél… Tovább olvasom