Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Elfogták a hajléktalan bántalmazóit

Elfogták a hajléktalan bántalmazóit
Rövid időn belül megállapította a rendőrség a személyazonosságát annak a két férfinak, akik ismerősüket bántalmazták Szeged belvárosában. Az éjszaka folyamán előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók.
A három férfi 2017. március 6-án, valamivel 14 óra előtt szólalkozott össze. Ketten bántalmazták a harmadik férfit, majd elmenekültek a helyszínről. A társaságukban levő két nő ekkor átkutatta a földön fekvő, eszméletlen sértettet, majd ők is magára hagyták. A mentőket és a rendőrséget járókelők értesítették.

A nyomozás során a kórháztól kapott tájékoztatás szerint megállapítást nyert, hogy a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, és az eszméletvesztése ittassága, nem bántalmazás miatt történt.

A rendőrök néhány órán belül megállapították a feltételezett elkövetők kilétét, akiket az éjszaka folyamán gyanúsítottként hallgattak ki. A sértettet szintén meghallgatták. A férfi tanúkihallgatása során elmondta, hogy értékei nem tűntek el, azok nála vannak. Ezzel a nyomozás során bebizonyosodott, hogy kifosztás nem történt, a férfi értékeit tehát nem vették el.

A feltételezett elkövetők ellen a Szegedi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete megalapozott gyanújával indított eljárást.

Korábban:

Testi sértés és kifosztás gyanújával indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon négy személlyel szemben, akik egy férfit bántalmaztak, majd a gyanú szerint elvették értékeit.

Az elsődleges adatok szerint március 6-án, valamivel 14 óra előtt három férfi szólalkozott össze Szeged belvárosában. Ketten bántalmazták a harmadik férfit, majd elmenekültek a helyszínről. A társaságukban levő két nő ekkor átkutatta a földön fekvő, eszméletlen sértettet, majd ők is magára hagyták. A mentőket és a rendőrséget járókelők értesítették. A férfit kórházba vitték, az orvosi ellátása még folyamatban van.

A Szegedi Rendőrkapitányság testi sértés és kifosztás gyanújával indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrség kéri, aki információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon (6721 Szeged, Párizsi krt. 16-22). A névtelenség megőrzése mellett telefonon bejelentés tehető a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-62-562-400-as hívószámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú" zöld számán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Korábban írtuk:
Az egyik szemtanú lapunknak elmondta, már csak arra figyelt fel, hogy öt hajléktalan veszett össze, egyikük pedig már a földön fekszik. A megdöbbent nő elmesélte, ketten rúgták a sértett fejét, nagyon durván. Úgy látta, ezt követően a társaság két női tagja a szerencsétlen, magatehetetlen férfit kifosztotta, majd mindannyian elmentek. A járókelők hívták a mentőket.
A földön fekvő hajléktalanhoz a járókelők hívtak rendőrt. Fotó: olvasó-tudósító
A földön fekvő hajléktalanhoz a járókelők hívtak rendőrt. Fotó: olvasó-tudósító

Az áldozatot mentő vitte el. Fotó: olvasó-tudósító
Az áldozatot mentő vitte el. Fotó: olvasó-tudósító


A rendőrség jelenleg is a  helyszínen van, kihallgatják a tanúkat. Az utat lezárták, jelenleg nem lehet autóval áthajtani a Dugonics téren. Információt az üggyel kapcsolatosan későbbre ígértek, jelenleg vizsgálják az esetet.

Olvasó-tudósítónk nyomkereső kutyát is látott a téren, amely 16.30-kor még mindig le volt zárva.
Eszméletlenre rugdosták a hajléktalant a belvárosban - helyszínelés. Fotó: Török János

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszámolták a legtöbb öregasszony-buktatót

Felszámolták a legtöbb öregasszony-buktatót
Jellemzően apró problémákkal keresték meg lapunk Fogadóóra sorozatában másfél éve olvasóink Mészáros Tamást (MSZP). Tovább olvasom