Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Felavatták a GEMMA-t

Szőreg - Felavatták pénteken a GEMMA-t, a fogyatékosok nappali intézményét Szőregen. A gyerekek adták a műsort azon az ünnepségen, amelyet azért rendeztek, hogy megköszönjék a támogatásokat, és megmutassák: összefogással, pénz nélkül is létre lehet hozni valami fontosat és értékeset.
Megható intézményavatót tartottak pénteken a GEMMA-ban. A szőregi szociális központ, fejlesztőiskola és fogyatékosok nappali intézménye ugyan szeptember eleje óta működik, az ünnepséget azonban most szervezték meg, hogy az itt tanulók és dolgozók megköszönjék azt a rengeteg segítséget, amit a létrehozásához kaptak.

A nagyobbik terem zsúfolásig megtelt a meghívottakkal: szülőkkel, támogatókkal, illetve a megyei és városi önkormányzat, valamint más, hasonló nappali intézmények képviselőivel. A műsort pedig a fogyatékos gyerekek adták: énekeltek, szavaltak. Egy biztos: könnyekből nem volt hiány ezen a délelőttön.

A gyerekek adták át jelképesen a nekik készült intézményt. Fotó: Veréb Simon
A gyerekek adták át jelképesen a nekik készült intézményt.
Fotó: Veréb Simon

Kiss Zsuzsa intézményvezető hangsúlyozta: a rendezvénnyel szerették volna bemutatni, hogy pénz nélkül is létre lehet hozni egy ilyen iskolát, ha megvan az akarat és az elszántság – és persze a támogatás. „Nem sajnálatra, segítségre van szükségünk " – mondta az ünnepségen, körbemutatva a megszépült épületen. Hiszen mindent adományokból valósítottak meg eddig is – egyetlen fillér nélkül.

Olvasóink írták

 • 3. flexsnake 2010. október 11. 12:00
  „lehet hogy ez a normális.”
 • 2. sügér63 2010. október 09. 21:06
  „Ezek az emberkék angyalok, azok is akik segitenek nekik (élni).”
 • 1. Liberation 2010. október 08. 21:11
  „Ugye léteznek jó hírek is! :-)
  Ezt, és az ilyen intézményeket kellene támogatni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elütöttek egy kislányt a Tescónál

Egy bosnyák rendszámú autó ütött el egy kislányt péntek reggel a Rókusi Tesco mellett a kijelölt gyalogos átkelőhelyen. Tovább olvasom