Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Felavatták a Kenyérvárót Mórahalmon

Mórahalom - Átadták a mórahalmi Kenyérvárót szombaton. A piacként üzemelő háromszintes épület a helyi kistermelők termékeit kínálja a településen.
Nógrádi Zoltán polgármester elmondta: a Fenntartható fejlődés háza elnevezésű beruházás 200 millió forintból, uniós támogatással valósult meg, 10 százalékos önrész mellett. A háromszintes épület 800 négyzetméteres hasznos területtel rendelkezik. Energiaellátását 80 százalékban megújuló és alternatív energiaforrások biztosítják, termál-, nap- és szélenergiát alkalmaznak a világításnál, a fűtésnél és a hűtésnél. A templom helyén egy domb volt, ahol a napszámos férfiak ebédjét a nők elkészítették, s oda várták őket enni. Ez volt a Kenyérváró domb - idézte fel a polgármester.

Ennek emlékére nevezték el az intézményt. Első körben a pékek, a tej- és tejtermék-előállítók, a zöldségesek és a szárazáru-előállítók foglalták el üzleteiket. Mintegy tíz termelő nyitott most standot az első emeleten, de további két szintre várják a termelőket. A tárgyalások folyamatosak, a tervek között szerepel a húsárut kínáló termelők megjelenése is. Az érdeklődés már a megnyitás napján rendkívüli volt. A helyiek mellett a város fürdőjébe évente ellátogató mintegy háromszázezer vendégre is számítanak a piacon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar találmányok nyomában

Szeged - Az energiakérdés ma az emberiség talán legégetőbb problémája. Tovább olvasom