Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Felsőoktatási képzési kínálat 2008-ra

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató című kiadvány hivatalos kiegészítése: az idei képzési kínálat több mint 30 alapképzéssel, és 20-nál is több felsőfokú szakképzéssel, valamint közel 70 új mesterképzéssel bővült.
Ezenfelül egyes meghirdetéseknél változott a költségtérítési díj összege, az intézmények által szedhető külön eljárási díj, a képzési hozzájárulás összege, az irányszám, esetleg a vizsgakövetelmény, míg egyes képzéseket visszavontak az intézmények. A felvételizőknek érdemes ellátogatniuk a felvi.hu-ra, ahol már a kiegészítés alapján frissített adatbázisokat lehet böngészni.

Az Oktatási Hivatal gondozásában megjelentetett hivatalos kiegészítésben helyet kap minden, ami a tájékoztatóból kimaradt: új képzések, jelentkezési lehetőségek, valamint egyes esetekben a megjelent adatok módosítása, kiegészítése. A kiegészítés megjelenik az Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ (www.felvi.hu), az Oktatási Hivatal (www.oh.gov.hu) és az Oktatási és Kulturális Minisztérium (www.okm.gov.hu) honlapján. A felvi.hu-n a közzététellel egy időben a hivatalos kiegészítésnek megfelelően frissültek a meghirdetéseket tartalmazó adatbázisok is.

A 2008. február 15-éig –, illetve mesterképzésben legkésőbb március 15-ig – benyújtandó felvételi jelentkezésnél a tájékoztatót és ezt a kiegészítést együtt kell figyelembe venni.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy az egyházi felsőoktatási intézmények hitéleti képzéseire nem ezek a határidők vonatkoznak, illetve azokra nem a központilag kiadott jelentkezési lapon kell jelentkezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlós István a népszavazásról és a kormányról

A népszavazás eredményével az emberek politikai ítéletet mondanak a kormány tevékenységéről –… Tovább olvasom