Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Fidesz-lista: Bohács Botka ellen

Véglegessé vált hétfőn, kik indulnak a Fidesz-KDNP színeiben a 2010-es országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben; a döntést a Fidesz országos választmánya hozta meg budapesti ülésén.

A Fidesz héttagú elnökségéből négyen indulnak egyéni képviselőjelöltként: Navracsics Tibor, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos és Varga Mihály. Nem indul egyéniben viszont Orbán Viktor pártelnök, Kövér László, az országos választmány elnöke és Pelczné Gáll Ildikó alelnök.

A Fidesz tájékoztatása szerint az egyéni képviselőjelöltek között van Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, aki Bács-Kiskun megye 7. számú választókörzetében, Kalocsán és környékén méreti meg magát.

A sokat találgatott, Borsod megyei 8-as választókerületben, Edelény és térségében nem Molnár Oszkár, Edelény polgármestere lesz a Fidesz-KDNP jelöltje, hanem Daher Pierre kórházigazgató.

Heves megyében az indítandó képviselőjelöltek egyike sem tagja a jelenlegi Országgyűlésnek.

Baranya megyében, Siklóson Tiffán Zsolt borászt indítja a Fidesz-KDNP, Budapest XIII. kerületében pedig ismét szerephez jut a Fidesz egyik korábbi, ismert politikusa, Kosztolányi Dénes. A következő parlament tagjai között látná a Fidesz Illés Zoltán környezetvédelmi politikust, akit Terézvárosban indítanak.

A névsorban számos polgármester is megtalálható. Budapesten például az I., a III., az V., a VIII., a XII., a XVI. és a XVII. kerület fideszes vezetője is megméretteti magát a pártszövetség színeiben jövő tavasszal.

Győr-Moson-Sopron megye 3-as választókerületében az 1988-as szöuli olimpia bajnoka, Győr mostani polgármestere, Borkai Zsolt a jelölt.

Hajdú-Biharban ismét indítják Arnóth Sándort, Püspökladány polgármesterét, aki 2008. szeptember 29-én mondott le képviselői mandátumáról, miután a parlamenti ülésnap elején a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban válaszolt Gulyás József napirend előtti felszólalására, az államtitkár válasza után pedig Arnóth Sándor azt kiabálta be: "Lógni fogsz".

Nem indítják újra Nógrádi Lászlót, Lenti KDNP-s polgármesterét. Helyette Pintér László lesz a jelölt.

A Fidesz honlapján közzé tett lista szerint Csongrád megyében a következő jelölteket indítja a párt:

- Csongrád megye 01 OEVK, Szeged - Bodó Imre; 47 éves, nős, két gyermek édesapja, politikai szakértő, országgyűlési képviselő, Tiszasziget polgármestere

- Csongrád megye 02 OEVK, Szeged - Nógrádi Zoltán; 40 éves, nős, két gyermek édesapja, agrármérnök, közgazdász szakmérnök, országgyűlési képviselő Mórahalom polgármestere

- Csongrád megye 03 OEVK, Szeged - Dr. Bohács Zsolt; 45 éves, nős, egy gyermek édesapja, jogász, kenu világbajnok

- Csongrád megye 04 OEVK, Csongrád - Vincze László; 57 éves, özvegy, két gyermek édesapja, tanár, országgyűlési képviselő

- Csongrád megye 05 OEVK, Szentes - Farkas Sándor; 56 éves, nős, két gyermek édesapja, üzemmérnök, országgyűlési képviselő

- Csongrád megye 06 OEVK, Hódmezővásárhely - Dr. Lázár János; 34 éves, nős, két gyermek édesapja, jogász, országgyűlési képviselő, Hódmezővásárhely polgármestere

- Csongrád megye 07 OEVK, Makó - Mágori Józsefné; 57 éves, férjezett, három gyermek édesanyja, tanár, önkormányzati képviselő.

Olvasóink írták

105 hozzászólás
 • 105. .suhym. 2009. december 31. 01:26
  „96. Logaritmus!

  Most olvastam el amit irtal.

  Valami oriasi tevedesben vagy velem kapcsolatban.

  Nagyon jol tudom, kik dolgoznak abban az ugyvedi irodaban!:))))))))))))))))))))))))))))
  Bohacsot pediglen igecsak nagyra tartom, mert becsuletes, tisztesseges embernek ismertem meg a hosszu evek alatt, es nagyon orulok a jelolesenek:))))))))))))),
  DE
  egyben feltem is ot a mocskoladasoktol, a nemtelen tamadasoktol!:((”
 • 104. Azonosító 2009. december 18. 00:59
  „Radnóti költő volt. Petőfi költő volt. "Petőfi evangélikus" - egy ilyen mondat kinek jutna eszébe? A példának felhozott "Radnóti zsidó" kijelentés az bizony stramm zsidózás, ami lehet a filoszemita oldalról is. (A filoszemiták az olyan antiszemiták, akik szeretik a zsidókat.) A sajnálatos lényeg az a megkülönböztetés, a diszkrimináció.”
 • 103. Logaritmus 2009. december 15. 10:43
  „mugri papa: a zsidózás ott kezdődik, ha valakinek a származását negatívumaként tüntetik fel. Én nem ilyen vagyok. Radnóti zsidó. Ez szerinted zsidózás? Mert szerintem nem. Engem nem érdekel senkinek a származása, les.arom hogy kinek a dédije jött a Felvidékről, kínai a felesége vagy zsidó a mamája. Az emberek egy része viszont ilyesmiken pörög egész életében, a jobbosok esetében hatványozottan, elég ha egy kuruc.info cikket elolvasol.”
 • 102. Logaritmus 2009. december 15. 10:38
  „Húha, hirtelen nem is tudom, hol lehetnék én kegyvesztett: nem alkalmazott vagyok, nincs főnököm kb. 27 éves korom óta, esetleg a feleségemnél lehetnék "kegyvesztett valamilyen formában amit el sem tudok képzelni". :)

  jq: jó, így már értelek, sőt kiegészítem azzal, hogy nem csak a jobboldal van tele átlagon aluli képességű emberekkel, hanem szinte az egész politikai "elit" úgy általában, jellemzően a selejtből áll. Botka, Bohács a szememben kivétel, az egyik szerintem 8 év alatt életet tudott hozni Szegedre, számtalan dolog valósult meg (autópálya, harmadik híd - igaz a várostól északra, belváros további rekonstrukciója, felújították az általános iskolámat, a gimimet, és az egyetemet is ahol tanultam, stb.) - a másik, Bohács végre valahára egy olyan fideszes jelölt, aki ellentétben a Haág-féle szürke egerekkel igazi színfolt, sportoló, van fellépése, nem egy 1.70 centis törp papa, tud viselkedni, udvarias, úgy néz ki, mint egy komoly ember (hogy az is -e, majd bebizonyítja a következő hónapokban). Tényleg tökéletesen elüt a többi fideszestől, és ha nem Botka lenne a körzetében, hanem mondjuk Ujhelyi, simán rá szavaznék, mert jobb karakter. Én tényleg nem azt nézem, hogy kinek milyen tagkönyve van.

  Az a veszély fennáll, hogy Bohács bár nem egy elveszett arc, a politikában mégis új fiú. Könnyen lehet annak a "civil csoportnak" a bábja, aki őt beajánlotta. De ez már Bohács baja, ha lesz is ilyen. Remélem, hogy végre Szegeden is lesz egy jó körzet, ahol tisztességes verseny fog dúlni, tökös és jó jelöltek között.”
 • 101. theseus 2009. december 15. 10:20
  „moderálva személyeskedő”
 • 100. mugri 2009. december 15. 10:18
  „Lógga -Rittmúss, nemmindeggyy nékködd, hoggya fityyisszessökk kitt inditnakk? Ugyiss vesztéssre álnakk, mera zelmulltt 8 évv az éggy egggybefüggöö sikkertörrténett vótt. De aza kérdéss hoggy mijjen márrkájju enek a fittyisszöss góllfodzonak a zallsogattyájja mer aruul mégg nemirrtál semitt sé, he-he:))))”
 • 99. jq 2009. december 15. 10:01
  „A "ti világotok" ez meg ez kiszólásodra reagáltam. Nem kéne beskatulyázni senkit sem politikai meggyőződése vagy származása miatt. Abban viszont egyetértünk, hogy sok hülye van a jobboldalon”
 • 98. Logaritmus 2009. december 15. 09:26
  „jq: senki nem azt mondta, hogy ki mihez tartozhat, sőt már önmagában ez a "másik oldal" megjelölés is elég vicces egy alig 160.000-170.000 fős városban, de mindegy. Én a fideszesek magatartását vagyok megrökönyödve, hogy milyen könnyen elfogadnak egy tőlük idegen karaktert, csak azért, mert a vezérkar őt jelölte ki. Bohács a Fidesz színeiben olyan, mintha az MSZP egy Magyar Gárda alapítót indítana. :) Mindenesetre ha a Fideszben ez lesz az új irány, és ilyen emberekkel töltik fel a pártot, én leszek a legboldogabb, mert eltűnnek a hülyébbnél hülyébb, hozzá nem értő hordószónokok a jobboldalról.”
 • 97. jq 2009. december 15. 09:11
  „Szerintem ne te mondd meg, hogy a másik oldalhoz ki tartozhat!”
 • 96. Logaritmus 2009. december 15. 07:18
  „suhym: nincs bennem fobia, foleg nem Bohacs irant, akit emberileg es szakmailag jobbnak tartok, mint barmelyik masik helyi fideszes jeloltet. Ha ez neked ocsarlas, akkor sorry. :-) Azert erdekel, hogy melyik part kit indit, mert ez kozugy, politika. Amit az ugyvedi irodarol, a Mars teresekrol irtam igaz: Ujszeged, Berkert utcaban dolgozik "Sziszi" ugyved ur, es ugyanazon cimen van Bohacs is. Ebben mi a ragalom? Nyisd ki a telefonkonyvet, ott is benne van! :-) Egyebkent ha elolvasod amit irtam, Bohacsrol jot irtam eddig is, egyedul a magadfajta elfogult Fidesz rajongokat kritizaltam, mert a Bohacs stilusu embereket zsigerbol gyulolitek, most is azert tesztek kivetelt, mert a Fidesz vezetese kivalasztotta egy feladatra. Ezt nevetsegesnek tartom. A ti vilagotok Kalmar, Szabo, Haag, es az apolatlan jobbikos egyetemistak, nem egy floridai golf bajnok a Mercedesben, Breitling karoraval, Van Graaf inggel.. Szolj, ha tevedek!”
 • 95. gyorgy99 2009. december 15. 04:28
  „Bajnaival vacsorázott Martonyi, folytatódik a közeledés "a szélsőségek elleni harc" jegyében

  A válság után a megújulásnak középről, nem pedig a szélsőségek felől kell érkeznie - mondta Bajnai péntek este Washingtonban az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) Mikulás-napi vacsoráján, amelynek Martonyi János volt külügyminiszter is vendége volt.
  "Arról vitázhatunk, hogy a megújulás honnan fog jönni, jobbközépről vagy balközépről, de arról nincs vita, hogy nyilván középről kell jönnie, nem pedig valamelyik szélsőség felől, ami a válság egyik veszélye" - fogalmazott.
  Gondolatát nagy taps fogadta az amerikai és "magyar" diplomaták, köztük volt nagykövetek, továbbá magyar szervezetek vezetői, konzulok és közéleti személyiségek részvételével megrendezett vacsorán.
  Gyurcsány bábja és a ..idesz ügynöke zsák a foltját alapon egy asztalnál vacsorázott.
  Martonyi János beszédében egyebek között arról beszélt, hogy Magyarország megosztott, akárcsak a magyar diaszpóra. Azt mondta, ezzel együtt kell élni, de a helyzeten lehetne javítani például azzal, ha a felek nem bélyegeznék meg egymást, hanem csak vitát folytatnának a kérdésekről, ha nem sértegetnék egymást (a félreértés elkerülése végett: ez csak a Fidesz-MSZP-viszonyra vonatkozik - a szerk.). "Meg kell szabadulnunk valószínűleg az egész gondolkodásunkat jellemző történelmi eredetű kétpólusú szemlélettől" - fogalmazott.
  "Ha valamit el akarunk érni, meg kell teremtenünk egy minimális nemzeti egyetértést" - vetítette előre a majdani szorosabb együttműködést (ami persze a Jobbik elleni harc jegyében zajlik majd - a szerk.).
  A miniszterelnök washingtoni látogatásának harmadik napján előzőleg találkozott James Jones jelenlegi és Zbigniew Brzezinski volt nemzetbiztonsági tanácsadóval, valamint Tim Geithner pénzügyminiszterrel. Mindhárom találkozó a sajtó nyilvánossága nélkül zajlott.
  Bajnai Gordon ugyancsak találkozott a kongresszus "magyar" baráti csoportjával a Capitoliumban, ahol később állami kitüntetést adott át a tavaly elhunyt magyargyűlölő zsidó, Tom Lantos özvegyének, Annette Lantosnak, valamint egyik lányának.
  Annette Lantos, a Lantos Alapítvány elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztje kitüntetést vette át "a határon túli magyar kisebbség védelme" (miközben a patkány Lantos Ceausescut mentegette a Nyugat előtt), valamint a budapesti Lantos Intézet létrehozása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként; lánya, Katrina Swett, a Lantos Alapítvány elnök-vezérigazgatója pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta a Lantos Intézet létrehozása érdekében végzett tevékenysége elismeréseképpen.
  (MTI nyomán)”
 • 94. gyorgy99 2009. december 15. 04:25
  „A Fidesz, az MSZP és a Somogyért Egyesület frakciója a 2006-os önkormányzati választás után - az országban egyedülálló módon - nagykoalíciót hozott létre a 40 tagú, fideszes elnök vezette közgyűlésben.
  A 10 tagú Somogyért Egyesület a múlt évben kilépett a koalícióból, miután sem a közgyűlés elnöke, sem a fideszes többség nem támogatta az egyesület elnökének, Gyenesei Istvánnak, majd a frakció egy másik tagjának alelnökké választását.

  A 2006-ban 20, jelenleg 22 tagú Fidesz-frakció - a Somogyért Egyesületből ketten a közelmúltban átléptek a Fidesz-frakcióba - és a 10 tagú MSZP frakció közötti koalíció fennmaradását a Fidesz - mint azt a szeptemberi közgyűlésen bejelentették - az ország jövő évi költségvetésének megszavazásától tette függővé.
  Feigli Ferenc, az MSZP-frakció vezetője a sajtótájékoztató után újságíróknak azt mondta: értetlenül állnak a döntés előtt, azt pedig elfogadhatatlannak tartják, hogy egy napirendi pont, a megye jövő évi költségvetési koncepciójának tárgyalása kapcsán tudták csak meg, hogy felmondja a koalíciót a Fidesz képviselőcsoportja.

  A szocialista frakcióvezető "sajnálatosnak és gyáva megoldásnak" nevezte, hogy a Fidesz-frakció sajtótájékoztatón jelentette be a koalíció felmondását, hozzátéve: háromévi együttműködés után elvárták volna, hogy ezt "szemtől szembe" tegyék meg.
  (MTI)”
 • 93. gyorgy99 2009. december 15. 04:21
  „http://www.youtube.com/watch?v=YZAyr1IpZDo&feature=related”
 • 92. Mignon 2009. december 15. 01:13
  „moderálva off”
 • 91. Mignon 2009. december 15. 00:05
  „moderálva off”
 • 90. .suhym. 2009. december 14. 23:45
  „Logaritmus!

  Oszinten, miert izgat ennyire, hogy a Fidesz kit indit?
  Benned akkora nagy a Fideszfobia gyulolettel parosulva, hogy meg akkor sem szavaznal rajuk, ha ezek a komcsimilliardosok kihuznak a hatsod alol a lakasodat, kocsidat, munkahelyedet...etc., akkor meg mire ez a zsigeri, Bohacs lejaratasara torekvesed, hogy a csaladjat, munkatarsait is belekevered a dlogba!:(((( Utobbi viszont ocsmany dolog...nem kicsit, nagyon!”
 • 89. .suhym. 2009. december 14. 22:31
  „84. Logaritmus!

  Bele vagy ebbe a zsurfiu szoba bolondulva?)))))))))
  Mitol lenne az?
  A te ertelmezesedben mit jelent ez a szo?

  Apam, esz megall es csodakozik, mikor itt olvas az ember.:((

  Bohacs becsuletes, tisztesseges ember...ez a lenyeg, minden mas mellekes!

  Nem tudom eldonteni mit irigyelsz, Miamit vagy a sikeres golfozast?
  Kerd meg a beutazasi engedelyt, ulj fel egy repcsire, eleg surun jarnak, es irany Miami! Nem elerhetetlen dolog, 120 ezerert bizonyos idoszakokban mar van repcsijegy oda es vissza!
  Masik varians, edzel annyit, mint Bohacs, aztan beloled is jo golfozo valik!:))))))))))

  Felre a trefaval...... Bohacs rendelkezik a legfontosabb tulajdonsagokkal, becsulet, tisztesseg!!! Mi kell ezenkivul?
  Az sem mellekes korulmeny, hogy bizony oregbitette mar hazank hirnevet!”
 • 88. dolgoz 2009. december 14. 22:04
  „Nem az a lényeg, hogy kik, melyik pártban vannak.
  Egy a baj: mindegyik politikus!! Ráadásul megélhetési politikus!

  A másik baj, hogy ennyien vannak: ~370
  Minek?
  Bővel elég lenne 200, sőt még ez is sok!

  Ha igazán spórolni szeretnénk és megszórítani, hát tessék!!!!

  Nem is értem, ezt miért nem fogadják el?! (költői kérdés volt)”
 • 87. vimvirepellere 2009. december 14. 22:04
  „84. hozzászólás Logaritmus 2009.12.14. 21:29

  Mit nem értesz a szerepeltetésén? Szeged túl nagy város, hogy a Fidesz veszni hagyja. Botka (aki részemről cseppet sem szimpatikus) egy olyan kaliber, akivel szemben hasonlót kell állítani, hogy esélye legyen nyerni, és ha ismered a helyi Fideszeseket, hát tudhatod, hogy erre eddig egy sem volt alkalmas. Tavaly még a Fidesz helyi potentátjai is úgy álltak a kérdéshez, hogy Botka verhetetlen, hát ezt azóta átgondolták, nem feltett kézzel mennek a meccsbe és ez nagyon helyes.

  Ahhoz, hogy ügyvédként minősítsd, magad is ügyvédnek kell legyél, vagy ügyésznek, bírónak, legrosszabb esetben rendőrnek. Ez esetben mindegy mit gondolsz róla. Ha netán ügyfele vagy, és úgy minősíted, az téged minősít.”
 • 86. valoperes_zugugyved 2009. december 14. 21:49
  „moderálva off”
105 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg akarta leckéztetni munkaadóját egy baksi férfi

Vitába keveredett a munkaadójával, ezért elkötötte az autóját egy férfi Bakson még a múlt héten. A… Tovább olvasom