Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Firkák helyett festmények kerülhetnek a nagy falra

Firkák helyett festmények kerülhetnek a nagy falra A fehér felület vonzza a firkálókat. Az igénytelen rongáló egy Akkezdet Phiai-számból próbált idézni, de egyesek szerint azt is elrontotta. Fotó: Frank Yvette
Szeged - Nagyjából egy hónapig maradt szűzen a lebontott Etelka sori garázssor hátsó, fehérre mázolt fala, tegnap reggelre ugyanis megjelent rajta az első, festékszóróval ráfújt szöveg.
Mint azt megírtuk (2016. december 13.: Marad a fal az Etelka soron), az önkormányzat úgy döntött, nem húznak ki ideiglenes drótkerítést az új fedett uszoda építéséig, csupán a betonfal marad az építkezés elkezdéséig, idén őszig. Az egykori focipálya betonkerítésének hibáit pár nap alatt kijavították, a klímák helyén tátongó lyukakat és réseket betömték és hófehérre festették. A nagyjából 120 méteres fehér felület azonban láthatóan vonzza a firkálókat.
 

Szentgyörgyi Pál, a körzet önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, a város döntésénél nem volt szempont, hogy a fal fehér legyen, csupán az, hogy rendbe tegyék, amíg nem kezdődik el az építkezés. Megkérdeztük, elképzelhetőnek tartja-e, hogy legális graffitifal legyen a fehérre festett felületből, művészi igényű falfestményekkel. Azt mondta, nem zárkózik el a felvetéstől, hiszen a színvonalas falfestmények még mindig szebbek, mint ha ronda firkálmányok kerülnének rá. Hozzátette, az ötletről még egyeztetnie kell, de várja a jelentkező dekoratőröket, festőcsapatokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festmények is eláztak a Fekete Házban

Feltehetőleg a múlt heti nagy hidegben károsodott annyira a Fekete Ház fűtésének csőrendszere, hogy szombaton két emeleti raktárszobát elöntött a víz, majd a földszintre is lefolyt. Tovább olvasom