Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

Gregor Bernadett Jászai Mari-díjat kapott: "Jó, hogy látják, mennyi munka áll mögöttem"

Gregor Bernadett Jászai Mari-díjat kapott:
Filmvásznon, televízióban és a színpadon is látni lehet Gregor Bernadettet. A Szegedről indult színésznő úgy véli, a mai generációnak már nem sokat mond a Jászai Mari-díj, amellyel pár hete ő is gazdagodott. Örül, hogy a gyerekei büszkék lehetnek rá.
A Jászai Mari-díjakat minden évben március 15-e előtt ítélik oda az arra érdemes művészeknek. Idén a kitüntetettek közé került a szegedi születésű színésznő, Gregor Bernadett is.

– Furcsa momentum volt, mikor kimondták a nevem. Izgultam, ott akartam lenni, minden pillanatát megélni, és persze gond nélkül eljutni a színpadig a magas sarkúban – mesélte viccesen a színésznő. – Persze ez egy nagy dolog, amikor megtudtam a hírt, teljes volt az öröm és az eufória.

 Sokan gratuláltak neki, számtalan embertől hallotta: igen, jó helyre került most a díj. – 1995-ben diplomáztam, sokat dolgoztam számtalan területen, színházban. A Vígben kezdtem, majd a Nemzeti és a Pesti Magyar Színház tagja lettem. A világ részben más lett idővel, de jó érzés, hogy látják, mennyi munka és erőfeszítés áll mögöttem.
 

Gregor Bernadett a fővárosi Újszínház színésze immár hetedik éve, játszik jelenleg A vörös bestia című bohózatban, de A kőszívű ember fiaiban is. Szeretettel beszél munkájáról. – Mindig fontos volt számomra, hogy legyen egy állandó munkahelyem. Jó itt lenni, az Újszínházban. Szeretem az épületet, a társulatot. Azt, hogy van egy csapat, ahova tartozhatok.

A Szegedi Nemzeti Színházban is többször vendégszerepelt már, a közönség kedvelte. Megmutatta magát a Bolha a fülben című előadásban, de Hókirálynő szerepében is láthatták. Ha hívnák, most is jönne. – Nehezített pályán, de lehet, hogy működne. Egyedül nevelem a kisfiam jelenleg, viszont annak idején is kora reggel indultam Pestről próbálni, majd este rohantam vissza – emlékszik a szegedi munkáira.

 – A gyerekeim nagyon büszkék rám, ami különösen jólesik. A fiataloknak ma már lehet, hogy nem sokat mond a Jászai Mari-díj. Bár a nagyobbik fiam, Bence kifejezetten boldog volt, ő is kísért el a díjátadóra. Az előadásaimat is megnézi néha, de nem állítanám, hogy mindent látott már, amit játszom.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakoriak a panaszok, hogy büdös, zavaros a szegedi ivóvíz: kiderítettük, mi okozza a problémát

Gyakoriak a panaszok, hogy büdös, zavaros a szegedi ivóvíz: kiderítettük, mi okozza a problémát
Kicserélik a szűrőket, így javulhat az ivóvíz minősége Szegeden és Algyőn. Tovább olvasom