Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Gyálaréti gyilkosság: elővették egy régebbi ügy aktáit is

Szeged - Baltával agyonverte élettársát, utána megfojtotta kilenc hónapos gyermeküket, majd gyálaréti házuk udvarában elásta a két holttestet M. Viktor Gábor, akit a bíróság letartóztatott. A férfi nagymamáját 2005-ben szintén agyonverték, a rendőrség nem fogta el a gyilkost, a nyomozók most elővették azt az ügyet is.
– Nem tudom, hogy mi történhetett. Kati és Viktor szerették egymást, mind a ketten imádták kisfiukat, Tomikát. Semmilyen előzménye nem volt annak, hogy ilyen vége lesz a kapcsolatuknak – mondta az élettársa és kilenc hónapos kisfiuk meggyilkolásával gyanúsított M. Viktor Gábor édesanyja, M. Lászlóné. Az asszony Szeged-Gyálaréten, fiáéktól pár méterre lakik.

A Tisza Volán Zrt.-nél buszsofőrként dolgozó M. Viktor Gábor csütörtök reggel a Szegedi Rendőrkapitányságon bejelentette, hogy 23 éves élettársa és kilenc hónapos fiuk eltűnt.

– A rendőrség közigazgatási eljárás keretében kezdte el az ügy vizsgálatát, azonban számos olyan körülmény merült föl, amely büntetőeljárás megindítását tette szükségessé. A 22 éves férfi ellentmondásokba keveredett, a házban vérnyomokat, az udvaron pedig friss ásás nyomait találtuk. A bejelentés után 15 órával, péntekre virradó éjszaka őrizetbe vettük a gyálaréti férfit – mondta tegnap rendkívüli sajtótájékoztatón Márton István ezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A rendőrök a kertben bukkantak rá az elásott holttestekre. Fotó: Miskolczi Róbert
A rendőrök a kertben bukkantak rá az elásott holttestekre.
Fotó: Miskolczi Róbert

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Szekeres Tibor alezredes, a bűnügyi osztály vezetője elmondta, hogy a büntetlen előéletű férfi beismerő vallomást tett.

Részletesen beszélt arról, hogy előző nap összeveszett az élettársával, akit baltával agyonvert, utána megfojtotta kisfiukat, és mind a két holttestet elásta a házuk udvarán.

A két rendőrtiszt többször hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény rendkívül kegyetlen és brutális volt. A gyilkosságok lehetséges okáról azt mondták, bárhol, bármikor előforduló, akár mindennaposnak is mondható családi vita előzte meg: a férfi alkoholt fogyasztott, amit az élettárs kifogásolt. Ezen vesztek össze.

A bíróság letartóztatta M. Viktort. Fotó: Miskolczi Róbert
A bíróság letartóztatta M. Viktort.
Fotó: Miskolczi Róbert

A rendőrség több emberen, illetve tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja M. Viktor Gábort.

Mialatt a rendőrség sajtótájékoztatón ismertette a gyálarétieket felkavaró bűncselekmény részleteit, a Szegedi Városi Bíróság nyomozási bírója, Lakatos Zsolt, a Csongrád Megyei Főügyészség csoportvezető ügyészének, Szanka Ferencnek az indítványára előzetes letartóztatásba helyezte M. Viktor Gábort. A gyanúsított a döntést tudomásul vette.

Elővették a régi gyilkosság aktáit

Gyálaréten, az Apály utcában 2005. április 24-én brutálisan megöltek egy 74 éves asszonyt, Palya Gábornét. Az idős nőt agyonverték. Az áldozat M. Lászlóné édesanyja, a mostani kettős gyilkosság gyanúsítottjának, M. Viktor Gábornak a nagymamája volt. A rendőrség nem kapta el a három és fél éve történt gyilkosság tettesét. Az ügynek volt gyanúsítottja, de ellene néhány hónap után megszüntették az eljárást. A férfi gyanúsítása és letartóztatása miatt beperelte a magyar államot, a pert megnyerte.

Ebben a házban történt a kegyetlen kettős gyilkosság. Fotó: Miskolczi Róbert
Ebben a házban történt a kegyetlen kettős gyilkosság.
Fotó: Miskolczi Róbert

A városrészben akkor is és tegnap is többen felvetették, hogy unokája végezhetett Palya Gábornéval, de a nagymamája holttestét megtaláló férfinak megdönthetetlen alibije volt. Úgy tudjuk, M. Viktor Gábornak a szerdán agyonvert élettársa, Katalin biztosított alibit. – Elővettük a régi gyilkosság aktáit – nyilatkozta lapunknak Pál János alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Márton István ezzel kapcsolatban megjegyezte, a férfit nem gyanúsították meg a nagymama megölésével, de nem zárják ki ennek a lehetőségét, vizsgálják, hogy M. Viktor Gábornak köze lehet-e az idős asszony ellen elkövetett bűncselekményhez.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. nike8 2008. november 22. 10:37
  „BAKKER TUTI,H MEGUSSZA EZ A SZEMÉT,MERT NEM BESZÁMITHATÓNAK FOGJÁK ÉRTÉKELNI AZ ELMÉJÉT,KURÁLJÁK KICSIT,VÉLETLENÜL MEGGYÓGYUL.AZTÁN KIENGEDIK JO MAGAVISELET MIATT,ÉS VALAKI MEGINT ÁLDOZAT LESZ SZÖRNYŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ,ENNYIT ERRÖL A MOCSOKROL”
 • 56. Kasza 2008. november 20. 00:55
  „Senkiről sem lehet tudni,hogy milyen.A gyilkosok kőztünk járnak,te sem tudod , egyik percről a másikra gyilkos leszel vagy áldozat.”
 • 55. iri 2008. november 19. 22:16
  „Kedves Szörcsi!
  Kitartást és jó egészséget kívánok Neked, hogy hivatásod minél tovább tudd gyakorolni!!
  Mellesleg szerintem az ilyeneket nem rács mögé kellene dugni, és nem is kivégezni, hanem koncentrációs táborba, vagy Gulág tipusú helyre, ahol nap mint nap kín az élet. De bízok benne, hogy a sitten is megkapja a magáét...”
 • 54. Szörcsi 2008. november 19. 21:56
  „Kedves Hozzászólók ... !!
  Végigolvasva mindhárom, a témában írt cikket és kapcsolódó hozzászólásokat, gondoltam arra, hogy talán indokolt, hogy a történet egy kicsit más aspektusában is kommentálásra kerüljön.
  Magam is dolgoztam a Tisza Volán szerviz műhelyében 3 évet, már akkor is erősen szűrték a sofőröket! Nem értem, hogy hogy nem akadt fenn a vizsgálatokon?!
  Viszont amikor azon a napon 19 óra körüli időben kollégámmal kiértem Viktorék ingatlanához, munkatársaimon kívül a szomszédok, Viktor és barátja, valamint az egyik áldozat édesapja várt. Én, akkor ott, megkérdeztem Viktort, hogy szeretne e a még közigazgatási eljárás szabályai szerint elkezdett helyszíni szemlén jelen lenni, és szeretne e valamit nekem akár ott, akár négyszemközt mondani. Szomorú voltam, hogy nemet mondott, viszont megdöbbentem a ,,Nem" kimondása során mutatott visszafogott, arcán megjelenő mosolyon.
  Azt gondolom, hogy a végeredmény tükrében jól döntött Viktor, mert kiskorú gyermekeimet nevelő apaként, lehet elveszítettem volna a nyugodtságom, és lehet privát kérdést is tettem volna fel neki. Ami életem végéig megjegyzek, az az arckifejezés, amit az áldozat, Katalin édesapjának arcán láttam, amikor is tájékoztattam, hogy a közigazgatási eljárást keretében a helyszíni szemlét befejezzük, és a főkapitányság munkatársai fogják folytatni, sajnos a büntetőeljárás szabályai szerint. Mint apa, ekkor tudatosult benne, amit mi már akkor is sejtettünk, amikor kiindultunk a helyszínre. Akkor értette meg, hogy baj van. Az édesapát és egyben nagyapát sajnáltam a leginkább, mikor elköszöntem tőle.
  Láttam a bizakodó, ám mégis reménytelen reményt a szemében, mégsem tudtam mit mondani. Mikor eljöttem, tudtam, hogy percek kérdése és szembesülni fog a valósággal!
  És mivel akkor ott nem tehettem, Itt és most szeretnék Részvétet nyilvánítani a hozzátartozóknak és rokonoknak!
  Ígérem, hogy míg azt csinálom, amit csinálok, azon leszek, hogy minden ilyen ,,viktor" a rács mögé kerüljön!
  Viszont ha kérhetem Viktor szüleit, rokonait hozzátartozóit senki rossz szóval emiatt ne illesse! Mert ők nem tehetnek róla, ha valaki ilyenné válik!
  Mindenki legalább csak annyira bízzon az igazságszolgáltatásban, mint én! Én bízom, hogy megéri holtig tartó büntetése végét, és lesz ideje, (...) hogy átgondolhatja majd cselekményét!
  (...)”
 • 53. nike8 2008. november 19. 16:58
  „KÖSZI S.D. ,AMUGY TÖRÖLTÉK EZT A ROHADÉKOT AZ IWIWRŐL,TALÁN A SOK LEVÉL MEGTETTE A HATÁSSÁT,DE EZ EGY GYILKOSNAK SZÜLETETTT ,MÁR A FEJE IS VISSZATASZÍTÓ!!!!!!!!!!!SZTEM PSZIHOPATÁNAK SZÜLETETT TUTI,SZEGÉNY ÉDESANYJA...........”
 • 52. S.D. 2008. november 17. 23:57
  „Kedves Imbi és a többi "hasonló" gondolkodású!!

  nike8 -nak TELJESEN IGAZA VAN!!!!!!!!!!!!!!!!
  Az én kicsi tündér kisfiam is 20 hónapos....és valóban,az ember ÉLETE VÉGÉIG KIÁLL A GYERMEKÉÉRT,ki kell állnia....na de NEM (!!) MINDEN körülmény közt....azért gondolkodjunk már el emberek!!!!!!
  Ez az embernek nem nevezhető patkány-féreg-hulladék "VALAMI", a SAJÁT KISFIA ÉLETÉT OLTOTTA KI!!!!!!!!!!!!!!!! Hahó!!!!!!!!! Felfogtátok??????? A SAJÁT gyermekéét!!!!!!!!!!
  Na ha ez velem történne meg......ilyet ki sem mondok és le sem írok......AZT A GYERMEKET SOHA(!!!) NE LÁSSAM TÖBBÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ez a véleményem.
  Ha meg a nagyikát is Ő tette el láb alól.....márpedig az a féreg volt.....hihetetlen!!!!
  Ja és ebben az esetben,nem "csupán" ISZOGATÁSRÓL volt szó,hanem TUDATHASADÁSRÓL,ebben biztos vagyok,még az kell,h ne legyen beszámítható ez a patkány....és megússza!!!!!

  Részvétem az Édesanyának,innentől sajnos pokol lesz az élete...el kell mennie minél messzebbre,jól írta itt vki.
  Katica és pici bogárka...NYUGODJATOK BÉKÉBEN :(”
 • 51. iri 2008. november 17. 21:59
  „Nemcsak a Volánosok közt vannak alkoholisták, szerintem nem függ össze a dolog.
  Ez kb olyan, mintha azt mondanánk, hogy minden gyálai alkesz, mert ez a gyökér is az...”
 • 50. zoli363 2008. november 17. 20:39
  „tiltakozom a volánosok alkoholozási miatt!!!sajna tényleg van egy pár ember aki nem valo közénk de ezt egy pszihologiai teszt nem biztos hogy ki fog szürni!!!!tényleg van egy pár söför akinek a munka után elsö a kocsma !!!!és akkor mi van!!!!!mindenki azt csinál szabadidejében amit akar!!!!!a lényeg hogy amikor dolgopzni kell akkor munkára képes állapotban legyen!!!!!!!!
  amugy meg a problémás emberkék gyorsan fogynaka a cégnél!!!!!!!
  Öszinte részvétem a szülöknek!!!!
  megbotránkoztat a szomszédok viselkedése!!!!!!!!ugyan mit tehetett volna!!!!!!!!!!!!!”
 • 49. nike8 2008. november 17. 20:31
  „KEDVES IMBI,KÉPZELD VAN EGY 20 HÓNAPOS GYEREKEM,ÉS HA ILYET TENNE ,HÁT NE TUD MEG MIT CSINÁLNÉK VELE ,EGY SZEMÉT AKASZTANI VALÓ GYILKOS LENNE BELÖLE,ÉN TUTI KITAGADNÁM,MERT AZ ILYEN ELMEBETEG ELKÖLTÖZNÉK ÉS ELFELEJTENÉM,EZ A TE VÉLEMÉNYED,BAKKER NE ENGEM TÁMADJ HA NEM AZT A MOCSKOS FÉRGET,MAJD HA A TE TESTVÉRED ,ROKONOD ,BARÁTNŐD NE ADJ ISTEN IGY JÁR VAGY A GYEREKED ,MAJD TE IS IGY NYILATKOZOL,SZTEM MINDENKINEK MEGVAN A JOGA AHHOZ ,H LEIRJA A VÉLEMÉNYÉT,ÉS NEKEM EZ AZ,NEM ÉRDEMEL MÁSTMINT SZENVEDÉST AZ IWIWEN IS EGY MOCSKOS GYILKOST LÁTSZ CSAK MAJD NÉZD MEG,PÁÁÁ  U-.I.:INKÁBB LEGYEN BUZI,TRANSZFESZTITA LESZBI VAGY AKÁRMI MINT EGY GYILKOS TE EZT MEGTUDOD BOCSÁJTANI?????NEM HISZEM EZ NEM EGY OLYAN DOLOG. AMIT ELKELL FOGADNI,EL LEHET FOGADNI,MERT EZA KÖCSÖG AMIT TETT NEM IS BŰN,HANEM MÁR EGÉSZEN MÉLYEBB DOLOG NA ENNYI,....”
 • 48. Imbi 2008. november 17. 18:47
  „Nike8 ilyet ne mondj, míg nincs gyereked.
  Az ember sosem tagadja ki a saját gyermekét,bármit tesz , akkor se.Én sosem tenném ezt meg.
  De nem is szeretnék soha az asszony helyében lenni, de én ,mint anya, megértem, hogy nem tagadja ki a saját gyermekét.Tudod:"Ha buzi, ha gyilkos, akkor is én szültem a világra."”
 • 47. nike8 2008. november 17. 15:23
  „Kedves Axel,ez a te véleményed ez meg az enyém,nem érdekel ha ilyen lesz a fiam ,inkább kitagadom ,mint mellé álljak mert lehet ök lesznek a következők,te amugy is szólás szabadság van ,majd ha te ismerősődet ölte volna meg ez a pszihopata állat ,akkor majd mástirnál.csak ennyi Kedves Lajos,majd helyre áll mionden ha ez a szemét bekerül a börtönbe és ott rohad rá a lakat,és ez enyhe büntetés,de a villamosszék se rossz,sztem kicsit adagolva az áramot egész jo kinzás lenne,szegény Tomika nem érdemelte meg ráadásul nem rég született és már megis halt,de hogyan ?ennek az embernek nevezett féregnek nincs se lelke se szive,kár h életben maradt,.....remélem nem csak 10 évbet kap,milyen szégyen ez.......pgffffffffff elásnám magam eleven”
 • 46. lala1967 2008. november 17. 13:38
  „Axel:))


  Köszi,mostmár ugy -ahogy kezdek javulgatni.A kézügyességem az a régi ha nem jobb ha a tetoválásra gondolsz.(?)Mostmár foglalkozom falfestmények készitésével is ,megnyugtat.Ez az egész felkavaró volt,felkavart mint minden embert. (( Sajnálom Katicát nagyon:(( a csecsemőt is:(( És egyben a családokat is:((nem tudok mit irni erről......kemény férfi létemre sokat sirtam régen és most is...egyszer biztos meggyogyulok de egy tüske az ott marad örökre,hogy miért??????????????Miért kellett ennek megtörténnie?? Annyi,de annyi kérdésre nincs válasz....és nem is tudom lesz e valaha..(?)....lala”
 • 45. zoli123 2008. november 17. 08:01
  „Igaza van Nike8-nak!

  Rohadjon rá szenvedései közben a műanyag lakat. Hogy bánthat valaki egy csecsemőt?
  Rohadjon el elevenen az ilyen ember és élve egyék meg a kukacok. Ember? Ez nem is ember, nincs is rá szó.....”
 • 44. Axel 2008. november 17. 07:33
  „Kedves nike8 !

  Nem akarok senkit védeni, de talán kicsit finomabban is beszélhetnél arról az emberről akire haragszol, mert szegény édesanyjának, sőt mindkét családnak nagyon rossz lehet.Ha a te gyermekedről írnának ilyeneket neked sem esne jól ! Ez természetesen nem enyhíti a a bűntett súlyát de akkor is talán kicsit finomabban. Trieb Lajost sajnálom, őt is ismerem személyesen, és kívánok neki minél előbbi javulást, nyugalmat neki és a családjának. Remélem a kézügyessége azért megmaradt. :)”
 • 43. Moszti 2008. november 17. 06:59
  „Csizának üzenem: Ember akkorát még nem csalódott a Földön, mint amekkorát az elkövető édesanyja. Megértem, hogy "nyugodtan" megy be a munkahelyére, mert én sem lennék kíváncsi a felületes ismerőseim szánalmára és sajnálatára. Ismerem őt, így tudom mit beszélek. Amióta ez az egész megtörtént arra vágyom, hogy ébredjek fel és érjen véget ez a rémálom, de sajnos nem így van....”
 • 42. S.D. 2008. november 17. 00:26
  „Én is csak azt nem értem,amit "Terézanyu" sem: hogy a fenébe lépett be ez a szemét tegnap az iwiw-jére...??! Jó,gondolom,vmelyik családtagja tudja a jelszavát. Akkor üzenem nekik: ne lépegessenek be,hanem inkább töröljék ennek a rohadéknak a regisztrációját az iwiw-ről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Kedves TRIEB LAJOS!
  Rettenetes,ami veled történt,az igazságszolgáltatás nálunk sajnos még GYEREKCIPŐBEN jár :(....
  Tudod,valakire rá kellett kenni,valakit meg kellett gyanusítani...ha már az igazi elkövetőt nem találták meg...(mint már tudjuk,ez a rohadég volt!!!)....tehát,ezért kentek rád mindent,dehát könyörgöm!! Milyen világban élünk??? Egy ártatlan embert így tönkretenni???
  Remélem,hamarosan talpraállsz,jól mondták a többiek: ez akkor következik be,ha kimondják (remélem,hamarosan!!),h ez a Viktor tetű ölte meg a nagymamát is....ekkor majd annyira megkönnyebbülsz,h ez fog majd segíteni rajtad....KITARTÁS!!!!!! MENNI FOG!!!!!!!!

  JA,ÉN IS A HALÁLBÜNTETÉS VISSZAÁLLÍTÁSÁRA SZAVAZOK!!!!!!
  Bár ezzel az aljadékkal "csupán" uazt kell tenni,amit Ő tett a családjával.....baltával miszlingekre aprítani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 41. zsani4 2008. november 16. 21:58
  „Felháborító és felfoghatatlan, hogy tehet egy ember ilyet a családjával!S erre nincs mentség, hogy pl. alkoholt fogyasztott s magánkívüli állapotban volt.Vissza kéne hozni a halálbüntetést, de ennek az embernek az kéne, hogy a börtönben nem elkülönítve s titkosan kéne kezelni az anyagát.Hanem hagyni, hogy a többi elítélt megvesse.Remélem nem fogják felmenteni vagy kevesebb büntetést adni neki idegi okokra hivatkozva.Kapjon 100 évet és úgy élje le a maradék idejét, hogy mindenki emlékeztesse a tettére.Csak az a legnagyobb probléma, hogy az ilyen állatnak nincs lelki világa!”
 • 40. nike8 2008. november 16. 20:50
  „A HALÁL BÜNTETÉS AZ CSAK EGY MEGVÁLTÁS LENNE NEKI,SZTEM VALAMI ERÖSEBBET TALÁLJUNK NEKI AMIBEN SZENVED,MONDJUK TÉPDESSÜK LE A KÖRMEIT ÉS HAGYJUK HAGY CSIPJÉK A HÚSÁT A DÖG MADARAK,ÉS EZ ENYHE BÜNTI SZERINTEM”
 • 39. zoli363 2008. november 16. 20:41
  „már régota foglalkoztat a dolog hogy vissza kellene állitani a halábüntetést!!!!!!!!!!!
  ez most még jobban érlelödik bennem!!!!!!!!!!!!főleg ha kiderül hogy köze van a nagyanyja halálához is!!!!!!!!!”
 • 38. Lynevra 2008. november 16. 19:23
  „Valószínű ,hogy nem ő lépett be,hanem a rendőrség.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehertaxiként használt buszok, villamosok

Szeged - Kétajtós szekrényt már ugyanúgy próbáltak felvinni szegedi villamosra, mint kismotort vagy óriásakváriumot. Tovább olvasom