Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 29°C Még több cikk.

Helyiek készítették a temetőt jelző táblát Csengelén

Csengelének csaknem százéves öröksége, hogy a temető a belterülettől messzebb helyezkedik el. Ez ugyan a helyben élőknek nem okoz gondot, de a távolról érkező gyászolóknak igen.
Pontosabban március 21-ig okozott fejtörést a temető megtalálása, ugyanis múlt csütörtökön új útbaigazító táblát helyeztek ki a majsai útra, miután a régi jelzőtábla felett eljárt az idő. Mint megtudtuk, Vincze János, a temető gondnoka döntött úgy, hogy fából farag egy új, nagy méretű táblát, ugyanis mestersége népi iparművész fafaragó. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Széplaki Sándor, aki csinált egy fémkeretet, Vigh Sándor pedig kovácsolt tartóoszlopot készített, kereszttel a tetején. Az alkotók munkáját oklevéllel ismerte el a polgármester.
Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karók miatt vitáznak a szőregi szomszédok

Karók miatt vitáznak a szőregi szomszédok
Az egyik betegszállító civil szervezet sofőrje szerint akadályozzák a munkájában azzal, hogy karókat vertek le egy szőregi ház előtt, ahonnan egy halmozottan sérült lányt kell fuvaroznia. A karózó szomszéd szerint viszont oka van annak, hogy védi a területet. Tovább olvasom