Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Hétfőtől egy hónapig - munkák a Kossuth Lajos sugárúton

Számos helyi járatú busz a gépjárműforgalommal közös sávban közlekedik majd - mindkét irányban ideiglenes megállóhelyekkel.
Július 8-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan valamivel több, mint 1 hónapig tartanak majd.

Az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a közös tömegközlekedési sávban észlelt útburkolati meghibásodások javítását kezdi meg a kivitelező, A-Sz-E konzorcium július 8-án, hétfőn. A kivitelező a sérült illetve berepedezett bazalt beton burkolatot javítja, szükség esetén cseréli.

A felújítás ideje alatt a tömeg-és autós közlekedés rendje a következőképpen módosul:

A helyi 64-es, 75-ös, 78-as, 78A jelzésű, 79-es és 7F jelzésű autóbuszok ez idő alatt az idő alatt nem haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút Vásárhelyi Pál utca és a Szent Gellért utca közötti villamos vonal-szakaszon, hanem a gépjárműforgalommal közös sávban közlekedhetnek, és mindkét irányban ideiglenes megállóhelyeken várják az utasokat.

A városból kivezető útszakaszon, a Rókusi körút irányába az autóbuszok a Tavasz utcai megállóhelyet nem érintik, csak a Damjanich utcai ideiglenes megállóban állnak meg.

A befelé irányú útszakaszon a változások a Mars tér irányába közlekedő járatokat érintik. Itt a „Vásárhelyi Pál utca", majd a „Damjanich utca" ideiglenes megállóban állnak. A „Tavasz utca" megállóhelyet nem érintik, helyette a „Rókusi templom" ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

A burkolat-javítás a villamosok menetrendjét nem érinti, a villamosok a szokásos rend szerint, változatlanul közlekednek.

Olvasóink írták

 • 9. nagyen 2013. július 06. 20:14
  „A Délmagyarország című napilap mindíg híres volt a naprakész információkról !
  201307.06-áűn az intenetes frissítés valahogyann erlmaradt. A 2-es villamos ugyanis reggelm óta csak pótló autóbuszokkal közlekedik a SZVESE pálya pés Makkoháza között.
  Ma délután a TESCO áruháznál felszálltam a pótló autóbuszra,m ahol közőte a buszvezető, hogy csak az Ipoly sor végállomásig közlekeedik. 18.50 óraikor szakadt az eső , le kellett szállni, Ö pedig beállt a Makkosházi végállomásra. Kérdésemre azt válaszolta, hogy utasokat nem szállíthat be a végállomásra, az SZKT vezetőjének utasítására ?
  Milyen emberek vezetik az SZKT-t?: Tisztelt vezérigazgató Úr vagy mondjon le, vagy páros lábbal rúgja azt az idióta beosztottját, aki kiad ilyen utasítást, hogy a pótlóbusz a végállomás előtt köteles leszállítani az utasoökat, majd beáll a Volán végállomásra.”
 • 8. dBrown 2013. július 06. 19:45
  „Plusz azért lucia, ha picit gondolkodnál, ha sínt javítanának, az kissé korlátozná a villamosforgalmat. ha elolvastad volna a cikket, akkor tudnád, hogy "A burkolat-javítás a villamosok menetrendjét nem érinti"”
 • 7. dBrown 2013. július 06. 19:40
  „bingo

  "Tarján végállomás - megállóhely ideiglenes szüneteltetése!
  Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy vágányjavítási munkálatok miatt 2013. július 7-én (vasárnap) 7:00 órától várhatóan 17:00 óráig Tarján végállomás II-es számú megállóhelye ideiglenesen szünetel.
  A villamosokra felszállási lehetőséget a forgalmi irodához közelebb eső, I-es számú megállóhelyen biztosítunk!"”
 • 6. dBrown 2013. július 06. 19:39
  „5! Szerintem az Tarján lesz, azt holnap javítják. De tipp, ez nem biztos.”
 • 5. lukrecia 2013. július 06. 19:18
  „Valamelyik radió azt mondta be, hogy elrepedt ismét egy villamos sin Szegeden. Lehet , h burkoltan íródott a cikk ??”
 • 4. TELSTAR 2013. július 06. 11:36
  „A város legfontosabb feladata lenne az útburkolatok és közvilágítás rendbetétele. Na meg a szemetelés, graffitizés, rongálás példás megbüntetése.”
 • 3. Bikisunáj 2013. július 06. 11:15
  „A Kossuth Lajos sgt.-at is lehetne javítani, mert nem győzöm kerülgetni a tátongó lyukakat és repedéseket. Egyre rosszabb állapotban vannak Szeged útjai is, persze nyilván nincs erre pénz. Hasonló a helyzet az ország útjaival is, de ezért fizetjük az "olcsó" benzint...”
 • 2. szegedivagyok 2013. július 06. 09:48
  „Végül is semmi sem tart örökké.”
 • 1. IVY 2013. július 06. 09:36
  „Soha nem értettem, hogy miért kell a villamos vágányon busznak haladnia? Ha kifogjuk az előttünk töketlenkedő villamost, - ezer év mire a Mars térre érünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai üzletemberek ismerkedtek Szegeddel

A 13 milliós Tiencsin GDP-jének 50 százalékát megtermelő cégek vezetői érkeztek - logisztikai, gyógyszeripari és elektronikai területen kerestek partnereket. Tovább olvasom