Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Hétvégi útonállók

Szeged - Garázdasággal és más bűncselekményekkel gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság öt 17-19 éves fiatalt, akik szombaton nem sokkal éjfél után a városban több személybe is belekötöttek az utcán, majd bántalmazták őket.
A Csongrádi sugárúton közülük négyen cigarettát kérve leszólítottak egy férfit, majd belekötöttek, bántalmazták. Eközben a férfi karórájának csatja elszakadt, az óra a földre esett, egy 18 éves fiatalember felvette, és zsebre rakta. Nem sokkal később az Eötvös utcán szemeltek ki maguknak – ugyancsak négyen, de egyikük helyett egy másik fiatallal kiegészülve – két személyt, akit minden előzmény nélkül bántalmaztak, majd egy 19 éves elvette az egyik megtámadott sapkáját. A bántalmazottak mindkét esetben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A kiérkező járőrök előállították az öt fiatalt. Közülük hármat garázdasággal, az órát magához vevő fiatalembert emellett kifosztással, a sapkát eltulajdonítót pedig rablással is gyanúsítják. Ez utóbbiakat a rendőrség őrizetbe vette.

Csoportos garázdaság és lopás kísérlete megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányság három szegedi férfi ellen. A 21, 27 és 29 esztendős fiatalok pénteken késő este egy, a Kossuth Lajos sugárúton parkoló Audit szemeltek ki maguknak, hogy a benne lévő értékeket eltulajdonítsák. Miután a jármű szélvédőjét betörték, a kocsi tulajdonosa és annak egyik ismerőse megjelent. Dulakodás alakult ki, a járműtulajdonos és ismerőse 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A három férfit a rendőrség őrizetbe vette.

Illegális határátlépőket fogtak a határrendészeti járőrök szombaton késő este Ásotthalom külterületén. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a határtól mintegy 6 kilométerre a műút mellett 10 szerb állampolgárt találtak, akik a zöldhatáron keresztül érkeztek hazánkba, többségüknél semmiféle úti okmány nem volt.

Szombaton a röszkei autópálya határátkelőhelyen összesen 6 esetben jelzett a SIS (Schengeni Információs Rendszer). Négy Magyarországra belépő személy szerepelt a számítógépes rendszerben, ketten pedig az ország elhagyásakor akadtak fenn a rostán. Ugyanezen a napon a Nagylaki Közúti Határátkelőhelyen 2, Kiszomboron 3 SIS-találat volt – tájékoztatott Tuczakov Szilvána sajtóreferens.

Olvasóink írták

  • 3. copycon 2008. január 15. 20:49
    „nem volt”
  • 2. Stone 2008. január 14. 13:11
    „Én is ezt kérdezném. Volt-e benne etnikum?”
  • 1. dodo 2008. január 14. 10:09
    „Kátrányos helyzetűek voltak-é?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi meleg és napsütés

Szeged - A városszéli mérő is 10 fokot mutatott a tegnapi napsütésben, ami nagyon jóleső az eddigi… Tovább olvasom