Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Hiába a táblák, sokan mennek kerékpárral a Belvárosi hídra

Balesetveszélyes és bosszantó, írja autós olvasónk. Nem lehetne gyakrabban rendőr a hídnál?

 

Táblák a híd szegedi lábánál. Olvasónk fotója.
Táblák a híd szegedi lábánál. Olvasónk fotója.

Korábban már foglalkoztunk vele, a Belvárosi híd felújítása idejére a hídon mindkét irányban megszűnt a kerékpáros közlekedés. A táblák és a rendőri figyelmeztetés ellenére azonban továbbra is van, aki kerékpáron szeretne átkelni a hídon.

Ezzel két irányban alakul ki balesetveszély:

  • Az Újszeged felé induló kerékpárosok akadályozzák az amúgy is lassított gépkocsiforgalmat. Nehéz kerülgetni őket, a széles tömegközlekedési járművek nem is tudják egyszerre kikerülni a bóját és a kerékpárost. Ha a kerékpáros az út szélére szorul, a forgalom mellett könnyen a magas padkának ütközhet a pedállal.
  • A Szeged felé kerékpárral haladók pedig a ligetből, strandról visszatérő gyalogosok mellett nem férnek el. A gyalogosok kerülgetése közben a magas útpadkáról könnyű lebillenni és a járműforgalom elé kerülni. Egyes kerékpárosok eleve az úttesten próbálnak átjutni a hídon; rájuk is veszélyes a magas padka.
Balesetveszélyes helyzet a Belvárosi hídon. Olvasónk fotója.
Balesetveszélyes helyzet a Belvárosi hídon. Olvasónk fotója.


A témában olvasónk a gépkocsis közlekedés szemszögéből készített tanulságos fotókat. A balesetveszélyt hangsúlyozva teszi fel a kérdést: nem lehetne gyakoribb rendőri jelenléttel biztosítani a közlekedési táblák betartását?

Legfőképpen szeretném felhívni a figyelmet, hogy a tömegközlekedési járművek nem tudják a bicikliseket, motorosokat és a bójákat kerülgetni! Előfordulhat, hogy véletlenül a tömegközlekedési járművek alá csúszhat bárki és életét veszti, akkor az kinek lesz jó?! Tudom, hogy van akinek nagy kerülő a másik hídon menni, de életmentő lehet! - írja olvasónk.
 

Újszegedről jövet a járdán is, az úttesten is kerékpároznak. Olvasónk fotója.
Olvasónk fotója.


A témához a másik oldalról hozzá tartozik az is, hogy a Belvárosi híd lezárásával a kerékpárosok csak a Bertalan hídon tudnak közlekedni, ahol a járművek nagyobb sebességgel haladnak és a biciklizésre semmivel sem jobb a gyalogjárda.

A kerékpáros átkelés a Roosevelt téri kereszteződésen eddig sem volt a legrendezettebb, mivel a lámpától beforduló vagy egyenesen haladó kerékpárosok sávos közlekedését nem biztosította semmi. Emiatt a spontán helyezkedés döntötte el, hogy ki, merre tud fordulni.

A Belvárosi híd felújításának végét szeptember közepére ígéri a kivitelező.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taxist és civil autóvezetőt is gyanúsítanak illegális tartózkodás elősegítésével

Menekültek szállításán értek tegnap egy taxist és egy 33 éves szegedi nőt. 1302 migránst fogtak el a… Tovább olvasom