Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Hogyan történt a szegedi gázolás?

Szeged - Egy halálos baleset pontos részleteit szeretné megismerni az áldozat családja. A tragédia három hete történt Szegeden, a Budapesti körút–József Attila sugárút kereszteződésétől mintegy száz méterre, a körúton.
– Édesanyánk leszállt a buszról, át akart menni a másik oldalra, de alig tett meg pár lépést, amikor egy motorkerékpáros elgázolta. Szegény súlyosan megsérült, kórházba szállították, az életét azonban már nem tudták megmenteni, másnap meghalt – mondja Fodor Izabella, aki testvérével, Ágotával együtt tegnap a baleset helyszínén, a Budapesti körúton, a Tarján bisztró előtt próbált magyarázatot találni a családjukat ért tragédiára.

A baleset április 11-én, délután fél 4 körül történt. Izabella és Ágota a baleseti helyszínelők által készített és tőlük kapott rajzot próbálja összevetni a helyszínnel. Azt mind a ketten elismerik, hogy édesanyjuk az évek óta kialakult gyakorlatot követve, másokhoz hasonlóan szabálytalanul, a gyalogátkelőhelytől mintegy 5-6 méterre próbált átmenni az úton.

Amíg Fodor Izabellával és Ágotával beszélgettünk, többen mentek át szabálytalanul az úttesten, ahogy édesanyjuk is tette Fotó: Miskolczi Róbert
Amíg Fodor Izabellával és Ágotával beszélgettünk, többen mentek át szabálytalanul az úttesten, ahogy édesanyjuk is tette
Fotó: Miskolczi Róbert

Szabálysértés

A Szegedi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított, a vizsgálat még nem fejeződött be, a rendőrség a boncolási jegyzőkönyvet várja – tájékoztatta lapunkat Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Izabella és Ágota a rendőrségtől még semmilyen értesítést nem kapott, egy-két elejtett félmondatból viszont arra következtetnek, hogy a motoros azt állította, csak 30 kilométeres sebességgel haladt. Ennek ellentmond, hogy a 62 éves asszonyt olyan erős ütés érte, hogy 22-24 méter repült.

– A környéken sok az üzlet, mind a két oldalon van buszmegálló, a gyalogos- és a járműforgalom is nagy. Reméljük, jelentkeznek szemtanúk, és velük sikerül tisztázni, ki és mennyire felelős. Tudjuk, édesanyánkat már nem lehet feltámasztani, de talán megelőzhetünk hasonló tragédiákat – mondja Fodor Ágota.

Olvasóink írták

 • 17. rohadt biciklisek 2008. május 10. 01:31
  „rohadt biciklisek!!!”
 • 16. ANYÁD 2008. május 09. 22:11
  „MESE,TE HALLOTTÁL MÁR OLYAT,HOGY VALAKI TAKARÁSBÓL LÉPETT A JÁRMŰ ELÉ?”
 • 15. Mese 2008. május 09. 21:35
  „Különben nem csak a nyugdíjasok mennek keresztül az úton,hanem szinte mindenki.
  Mert így rövidebb és gyorsabb. Én is átmentem ott néha,természetesen körülnéztem elötte.

  El Nyomottka: Ez jó volt :)
  Tényleg az a motoros is. Igazán láthatta,hogy ott megy szerencsétlen nő,miért nem tudott fékezni,vagy megállni? Nem esett volna akkorát a nő,talán az életét is meg lehetett volna menteni.

  Sztem mindketten hibásak voltak ebben. A beton elválasztóelemek meg jöhetnek,jó ötlet :)”
 • 14. Mese 2008. május 09. 21:28
  „Őszinte részvétem a családnak.”
 • 13. NTK 2008. május 09. 19:56
  „A Budapesti krt. Tarján bisztró előtti szakaszára ugyanolyan beton elválasztó elemek kellenének mint a Mars téren. Akkor a buszokról leszállók nem toronyiránt vágnának neki a túloldalnak.

  Az is igaz viszont, hogy amikor ´96-ban a Mars térit megépítették, a nyugdíjasok akkor is toronyiránt indultak el és bent az út közepén mentek el a betonelemek végéig.”
 • 12. alloha 2008. május 09. 14:30
  „A gyalogosok gondolkozzanak egy kicsit. Biztosan sietnek (nyugdjas)? Biztosan nekik van elsőbbségük (zebra a közelben)? Ha nekik van elsőbbségük akkor azt meg is adják? Az én mottóm egyszerű NEM AKAROM, HOGY A FEJFÁMRA AZT ÍRJÁK, HOGY:
  "DE NEKI VOLT ELSŐBBSÉGE!!!!"
  Aki nem így gondolkozik, akkor azt előbb utóbb baleset éri.”
 • 11. Mil 2008. május 09. 14:01
  „Valami kRESZ szerűséget sztem is oktatni kellene a sulikban. EZ már akkor megfordult a fejemben, 10 éve, amikor én is tanultam vezetni. Ui a KRESZ-ben agyon van ajnározva a gyalogos, szinte mindenhol elsőbbsége van, de erről ő mit sem tud! ENnek megfelelően nem is viselkedik úgy, ennek megfelelően pedig az autós sem foglalkozik az elsőbbségével, amikor a zebra előtt lassítva külön kérvényt kell neki benyújtania hogy elinduljon, még akkor is, ha megállt az autó. Én úgy csinálom, hogy ha nem gyorsan jönnek, és van egy kis luk a forgalomban, akkor szépen elindulok a zebrán, és akkor megállnak.”
 • 10. Mil 2008. május 09. 13:57
  „A megoldás egyszerű, a szegedi gyakorlat szerint: kell oda még egy zebra, lámpával.. Pár méterre a másiktól.”
 • 9. Egy Motoros 2008. május 09. 12:52
  „Persze,hogy megelőzhetőek a hasonló tragédiák,nem kellene szabálytalanul átrohangálni az utakon!”
 • 8. SZABÁLYOS 2008. május 09. 12:44
  „A MAGYARÁZAT MEGVAN,SZABÁLYTALANUL MENT ÁT!NINCS MIT KERESNI.
  4”
 • 7. nénici 2008. május 09. 12:26
  „Történt volt, hogy a szomszédom fia belement motorral egy éppen balra, parkolóból tolató, nem szétnéző autósba. a fickó vezetett, de a nő vallotta be, hogy ő volt a bűnös... a srácot elővették, jogsija bánta, arca kaszabolva.... szóval mindenkinek jobban kéne vigyáznia...

  A többéves gyakorlat mit sem ér, ha pont akkor ütnek el, ha nem szabályosan megyek át az úttesten! Ideje lenne az iskolában is oktatni a kreszt! üdv”
 • 6. közlekedő 2008. május 09. 10:06
  „A gond az, hogy a Budapesti krt. "zebrán" is életveszélyes átmenni és állhatsz percekig, senki nem enged át. Akkor tényleg mindegy hol mész át az úttesten!”
 • 5. El Nyomottka 2008. május 09. 09:17
  „Ha gyalogosok állnak az út szélén és láthatóan tiltott helyen szeretnének/fognak átmenni előttem az úton, akkor nekem jogom van őket megölni, mert a kresz szerint ők bűnösek és én járművel közlekedek???”
 • 4. picicica 2008. május 09. 08:28
  „"...az évek óta kialakult gyakorlatot követve, másokhoz hasonlóan szabálytalanul, a gyalogátkelőhelytől mintegy 5-6 méterre próbált átmenni az úton."

  Sajnálatos eset, de ez is ékes bizonyítéka annak, hogy talán a gyalogosoknak szét kellene nézni mielőtt útra lépnek. Miért nem ment a zebrához hiszen nincs is olyan messze???
  Nem értem miért kell ebből újságcikket csinálni?!
  Sok idős ember megindul csak az úton aztán lesz ami lesz.”
 • 3. balesetes 2008. május 09. 06:45
  „én is sajnálom, de ez sántít egy kicsit. szerintem már a kártérítést tervezik és minnél nagyobb arányban hibás a notoros, annál nagyobb pénzt húznának le róla. még hogy megeleőzhetőek legyenek ilyen tragédiák :-)))) a gyalogosnak a zebrán a helye, a motorosnak meg 50-el lehet menni. és közben mindenkinek figyelni-figyelni!!!!”
 • 2. halak66 2008. május 09. 06:10
  „:) Sajnálom nagyon, de sajna az idősek sokx szabálytalanul közlekednek, pedig... már nem fiatalok! Mit kell még itt vizsgálni?”
 • 1. kételkedő 2008. május 09. 05:25
  „Maximum akkor repülhetett volna ekkora távolságra, ha rakétával találkozik a hölgy.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bor Pálról nevezték el a fizikatantermet

Szeged - Bor Pálnak, a szegedi tanárképző legendás fizikatanárának három gyermeke közül a két idősebb vegyész lett, a legkisebb, Zsolt fizikus, az akadémikusságig vitte. Tovább olvasom