Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Idén már nem az Ördögszekér rendezi a Dóm téri adventi vásárt

Idén már nem az Ördögszekér rendezi a Dóm téri adventi vásárt
Tizenhét év után elköszönt a Dóm tértől a kézműves vásárok és fesztiválok egyik legismertebb és legprofibb hazai szervezője, a szegedi Ördögszekér. Idén már nem ők, hanem az önkormányzati városkép rendez itt vásárt karácsonykor.
A Dóm téri adventi vásár jelentette az igazi karácsonyi vásárt és hangulatot a szegediek számára. Az Ördögszekér 1999 óta szervezett Közép-Európa egyik legszebb terén adventi kézműves vásárt, amely az évek alatt nemzetközileg is elismert eseménnyé, valódi turisztikai célponttá vált. Nemrégiben azonban bejelentette a honlapján a kézműves vásárokat és fesztiválokat szervező szegedi cég, hogy elköszön a Dóm tértől. Azt írták, „őrizzék meg emlékezetükben mindazok a Bálaszínház szalmaillatú muzsikáit, az óriáskoszorú rendületlenül égő gyertyáinak fényét, a ködbe vesző tornyoktól vigyázott sok kis szeretetérzést és forralt boros jókedvet, akik szerint sehol máshol nem volt olyan hangulatos, magasztos és meghitt az advent, mint a Dóm téren".

Az Ördögszekér kezdetben városi támogatással, aztán már csak önerőből rendezett olyan, saját maga által megálmodott, kitalált és felépített családi hangulatú adventi vásárt a Dóm téren, amely Európa bármelyik nagyvárosában megállta volna a helyét. Ennek van most vége.

– A mi adventi történetünk Budapesten folytatódik – mondta lapunknak Mocselini Rudolf. Az Ördögszekér ügyvezetője szűkszavúan nyilatkozott, csupán annyit mondott, más elképzelése volt a városnak a Dóm téri adventről. Mint ahogy a Dóm téri adventet, úgy a hídi vásárt is a szegedi cég találta ki és szervezi már a kezdetektől. – Készülünk a hídi vásárra – válaszolta röviden a hídi vásár jövőjét firtató kérdésünkre Mocselini Rudolf.

– Más arculattal, de ugyanúgy lesz idén is kézműves vásár a Dóm téren – mondta a Délmagyarország érdeklődésére Németh István. A Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője közölte, november 25-én nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár a Széchenyi és a Dóm téren is. Ezen a napon gyulladnak ki az ünnepi fények is szerte a városban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiai kopajozás és Space Jam az 1. emelettel

Olimpiai kopajozás és Space Jam az 1. emelettel
Minden évben ezrek szórakoznak a Károlyi Mihály Kollégium "kopajozásán". A Kollégiumi Pajkosságok… Tovább olvasom