Délmagyar logó

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 28°C Még több cikk.

Illemhelyet terveznek a szegedi belvárosba - ideiglenes vécé lesz az Aradin

Évek óta problémát jelent Szegeden, hogy nincs éjjel-nappal üzemelő köztéri illemhely a belvárosban. Ezt most az Aradi vértanúk terén ideiglenes vécé kialakításával szeretnék orvosolni.
A városüzemeltetési bizottság döntése szerint erre bruttó 40 millió forintot különítenek el. A vécét a jelenlegi büfé környékén tervezik felállítani, így ugyanis nem kell fákat kivágni, és a füvet sem tapossák ki a büfé felé tartó gyalogosok. A helyszínen a kiépítésnél a közműcsatlakozásokhoz csak minimális beavatkozás szükséges.
 

Automata működésű lesz az illemhely, amelyet egészen addig hagynak ott, amíg nem történik meg a tér rekonstrukciója. Ehhez azonban egyelőre csak tervek vannak, forrás nincs. A vécé sorsáról december 21-én dönt a közgyűlés.

A szerda esti közmeghallgatáson is téma volt a köztéri vécék hiánya. Az eseményen a Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban című pályázat fejlesztési munkálatairól adott számot V. Zákány Ildikó, a kivitelezést végző Tér és Forma Tervező Iroda vezető tervezője. Előadásából kiderült, a Stefánia és a múzeum környékének renoválása során a híd alatt akadálymentesített illemhelyet hoznak létre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párja, Matild elrepült Afrikába, így örökbe fogadták Matyit, a gólyát Ásotthalmon - fotók

Párja, Matild elrepült Afrikába, így örökbe fogadták Matyit, a gólyát Ásotthalmon - fotók
Nyolcadszor is Ásotthalmon telel Matyi, a gólya, akit egy gátsori tanya lakói etetnek. Matyi jól bírja a hideget, erről mi is meggyőződtünk, amikor lencsevégre kaptuk a decemberi fagyban. Tovább olvasom