Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Izmos férfitestek nyűgözték le a falunap közönségét

Újszentiván – A rekkenő hőségben megtelt a sportpálya árnyékos része. A felnőttek sörrel, a gyerekek arcfestéssel, ugrálóvárral és lovaglással frissítették magukat. Képgaléria.
Szombaton az ifjabb és érettebb hölgyek körében is legnagyobb sikert a szabad testsúlyos tornászfiúk szálkás teste és akrobata tudománya aratta. Miközben az állványokon pörgött, ugrált, forgott az öt fiatalember, a közönségből előtört, hogy "Nézünk, mint a moziban." "Attól is fáj a vállam, hogy nézem." "Micsoda munka van ezekben a testekben!" A színpadon a Kübekháza-Ferencszállás Country Club szépkorú táncosait Fedor Zsófia énekes műsora váltotta.

Izmos férfitestek a falunapon. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Az Írországban élő és szülőfalujában, Ferencszálláson vendégeskedő Kovácsné Kardos Lenkének az egész hangulat, gyerekeinek az ugrálóvár és a lovak tetszettek legjobban. Az asszony azt is megjegyezte, kár, hogy a rétesből csak jegyre lehetett kapni és kizárólag újszentivániaknak sütötték. Gyerekei nem ismerték ezt az édességet és csak csurgott utána a nyáluk. A helybeli Bán Anita és kislánya, Buknicz Boglárka reggeltől, a Kasziba Szabolcs gyerek labdarúgó tornától kezdve követték az eseményeket. Nagyon várták már a marhapörköltet, palacsintát, rétest. A 6 éves Radics Emese Kübekházáról érkezett édesanyjával, ő is nagyra értékelte az izmos fiúkat és az új buborékfújó vízipisztolyát.

Izmos férfitestek a falunapon. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Délután Putnik Lázár polgármester nyitotta meg a falunapot. Köszöntötte a szerbiai Horgosról és Törökkanizsáról, a romániai Gottlobról és Mesztegnyőről érkezett vendégeket. Külön megköszönte a szervezőmunkát Balogh Istvánnénak, a rendezvényház vezetőjének és alpolgármesternek. A faluvezető a képviselő-testület döntése nyomán kitüntette új építésű házáért Kiss Gábort, régi építésű háza felújításáért Fazekas Andrást, és az Újszentivánért emlékérmet kapott Nagy György, a közösség motorja. Az estét Várhegyi Lucas Palmira, Postás Józsi, tűzijáték és hajnalig tartó buli zárja.

A rendezvényházban a 110 éves újszentiváni postáról, bemutatkoztak a rózsahölgyek, gyümölcsszobrok születtek és nyitva állt a Márk Rózsakert.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinkás butykossal tért haza a japán nagykövet

Hatodik alkalommal rendeztek Kézműves Napot Sándorfalván - tudta, hogy egyre többen keresik a levendulát, ami nem csak a molyok ellen jó? Tovább olvasom