Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Jelentkezett egy új patika az ügyeletre

Szeged - Az ÁNTSZ ugyan még mindig nem döntött a szegedi patikai ügyelet kérdésében, de fordulat várható az ügyben, ugyanis egy új gyógyszertár a napokban jelezte a tisztiorvosi szolgálatnak, hogy akár a teljes ügyelet ellátását is elvállalná. A végleges döntésig továbbra is a Kígyó patika biztosítja Szegeden az ügyeleti gyógyszerellátást.
Egy meg nem nevezett új patika a napokban jelezte az ÁNTSZ-nek, hogy a teljes éjszakai gyógyszertári ügyeletet ellátná Szegeden. A hónapok óta húzódó egyeztetések után a tisztiorvosi szolgálat tizenkét-tizenhárom patikával oldotta volna meg a feladatmegosztást, ám a titokzatos jelentkező új helyzetet teremtett.

Fotó: Karnok Csaba

– A gyógyszerészkamara és az közgyűlés egészségügyi bizottságának véleményét is megkértük, és a két testület beleegyezése esetén rövid időn belül megoldódhat a jelenleg a Kígyó patika által ellátott ügyelet kérdése – jelentette ki Cseh Ildikó, az ÁNTSZ regionális tiszti főgyógyszerésze, aki arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről van szó, semmit sem árult el a jelentkező patikáról.

– A gyógyszerészkamara támogatja az ügyeletre vállalkozó gyógyszertárt – fogalmazott tömören tegnap Kőhegyi Ferenc, a megyei kamara elnöke. Ványai Éva, az egészségügyi bizottság elnöke arról tájékoztatta lapunkat: tudomásul veszik az ÁNTSZ döntését, de fenntartják véleményüket, hogy csak nagy forgalmú, megfelelő készlettel rendelkező patika alkalmas az ügyelet ellátására. Ványai Éva kiemelte, hogy a döntés a régiós tiszti főgyógyszerész felelőssége. A Klauzál téri gyógyszertárt a napokban levélben értesítette az ÁNTSZ az új jelentkezőről.

– Szakmai elkötelezettségből és Szeged város lakosságáért természetesen továbbra is ellátjuk az ügyeletet az ÁNTSZ döntéséig, amit már október óta várunk. Csütörtökön kaptunk egy levelet az ÁNTSZ-től, amelyben felvázolják az új, lehetséges helyzetet, és egyben felkérnek bennünket egy esetleges párhuzamos ügyelet ellátására. Aggódom a felelős döntéshozatalért, mert kizárólag komoly szakmai és technikai felkészültséggel, valamint megfelelő szakembergárdával, árukészlettel és jó megközelíthetőséggel lehet egyedül ellátni az ügyeletet. Korábban tizenkét-tizenhárom patikáról volt szó, ennek tükrében meglepő ez a fordulat – reagált a helyzetre Zolnay Kriszta, a Kígyó patika vezetője.

Információink szerint az ügyelet ellátására vállalkozó gyógyszertár egy új patika, amely nem a belvárosban található.

Olvasóink írták

 • 6. joy 2008. február 03. 06:54
  „Pandások jó fejek!

  Kígyók!
  Ti meg miért jártatjátoxátok bele? Lázadtok az éjszakai meló ellen, most meg, mikor van aki elvállalja, kritizáljátok, leugatjátok őket.
  Oszt a képeteken milyen vastag a bőr?”
 • 5. Bizly 2008. február 02. 19:30
  „A patikák vállalkozásban működnek. Már elnézést, de miért kapnának az önkormányzattól, vagy az államtól térítést? Tán az ejjel- nappal müködő élelmiszerboltok kapnak? Ti hol éltek?”
 • 4. suhym 2008. február 02. 12:56
  „Az ügyelet munkaidőnek számít, így utána nem dolgozhat nappal, R-Go patikus létszám is szükséges hozzá, a kifizetett bér minden járulékával együtt.
  Tényleg, vajon a SAS miért is nem ügyel?
  A belvárosi patikák nagy része az ő kezükben van, frekventált helyeken. Netalán nem tudja "lenyelni" az ügyeletből adódó veszteséget?”
 • 3. Rocky 2008. február 02. 11:54
  „Nem tudom, ismeretes e az a tény, hogy az ügyelet tartásáért a gyógyszertárak sem az önkormányzatoktól, sem az államtól nem kapnak térítést, tehát az ügyelet minden költsége (pl.munkabér) a gyógyszertárat terheli.”
 • 2. lakos 2008. február 02. 10:48
  „A SAS vajon mér húzza ki magát, hiszen övé majdnem az összes patika és jó helyeken vannak.”
 • 1. bagira 2008. február 02. 07:51
  „Érdekes a patikusok hozzállása.Én biztosan nem gondolkoznék a főgyogyszerész helyében.A várost felosztanám mondjuk 4 részre
  ahol kötelezném/természetesen az infrastruktúrát figyelembe véve/azokat,hogy tartsanak ügyeletet.Természetesen bevonnám
  a patikusokat is ezekbe a kijelölt patikákba,mint ügyeletest.A készlet hiánya a mai világban nem lehet probléma.Vidéken egyszerüen kötelezik a kisvárosi patikákat,hogy ügyeljenek,ha már 2 patika müködik.A nem belvárosi egy patika rossz ötlet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelassult az Indóház tér

Szeged - Csak az biztos, hogy minden bizonytalan – viccelődött tegnap reggel fél 7-kor Szeged… Tovább olvasom