Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Július 29-ig lehet pótzáróvizsgára jelentkezni: adnak még egy utolsó esélyt diploma nélkül maradt egykori hallgatóknak

Szeged - Pórul járhatnak azok, akik 2005 előtt kezdték meg felsőoktatási tanulmányaikat, de azóta sem tettek államvizsgát, hiszen lejárt a határidejük. A Szegedi Tudományegyetem azonban ad még egy utolsó esélyt egykori hallgatóinak.
A Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság döntése szerint idén szeptember elsejéig van lehetőségük államvizsgát tenni azoknak, akik 2005 előtt kezdték meg tanulmányaikat a felsőoktatásban, viszont máig nem szerezték meg a diplomát az abszolutórium hiánya miatt. A határidő lejárt, hiszen az utolsó vizsgaidőszak is lezárult a 2017/2018-as tanévben, valamint a záróvizsga-időszaknak is vége.

Az SZTE tájékoztatása szerint az elmúlt tanév során folyamatosan tájékoztatták az érintett érdeklődőket a záróvizsgák lehetőségéről, idejéről. Megtudtuk, az eset leginkább az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészettudományi, a Természettudományi és Informatikai, valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Kart érinti.

Az egykori hallgatók azonban kapnak még egy mentőövet Szegeden, ugyanis az intézmény – figyelembe véve a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt – augusztus 27. és 31. között pótzáróvizsga-időszakot hirdet. A pótzáróvizsgára július 29-ig lehet jelentkezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedélyre várnak: még mindig nem használható a Partfürdő úszómedencéje

Engedélyre várnak: még mindig nem használható a Partfürdő úszómedencéje
Műszakilag elkészült a Partfürdő úszómedencéje, már csak az engedélyre várnak, hogy megnyithassák. Tovább olvasom