Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Karácsonyi operagála a szegedi nagyszínházban

Szeged - Karácsonyi gálakoncerttel jelentkezik az operatársulat szombaton és vasárnap este 7 órától a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol többek között Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi, Bizet, Gounod, Mascagni és Puccini legnépszerűbb darabjainak slágerei csendülnek fel Pál Tamás vezényletével.
– Ez a koncert újabb lehetőség az operatársulatnak a megmutatkozásra, ezért Altorjay Tamástól Wittinger Gertrúdig az egész tagozat részt vesz a gálán – szólóban és együttesben egyaránt. Mivel a kitűnő énekkar meghatározó része a társulatnak, önálló kórusszámokkal is készülünk. A karácsonyi gálát ajándéknak szánjuk a műfaj szerelmeseinek – mondja Pál Tamás, akinek irányításával már hetek óta „edzenek" az operisták a maratoni estre.

Pál Tamás dirigálásával tegnap javában próbáltak a karácsonyi gálára a nagyszínházban.
Fotó: Segesvári Csaba

– Nem egyszerű hangversenyt terveztünk, ahol izgalmasan válogatunk az operarepertoárból, hanem egy előadásnak megkomponált, kétfelvonásos színpadi gálát találtunk ki, amelyben a rendező, Toronykőy Attila szituációba helyezi, egymással összefüggésbe hozza azt a több mint harminc operarészletet, amelyben Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi, Bizet, Gounod, Mascagni és Puccini legnagyobb slágerei mellett olyan különleges ritkaságok is helyet kaptak, mint például Mallika és Lakmé duettje Delibes operájából. Örömmel mondhatom, hogy Gyimesi Kálmán is vállalta a szereplést, valamint egy műsorszám erejéig lesz egy meglepetés-karmesterünk is, akiről egyelőre nem árulhatok el többet – ajánlja a gálát Pál Tamás.

Az est konferansziéja Székhelyi József színigazgató lesz, közreműködik: a Szegedi Szimfonikus Zenekar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicegett a bohóc, mert leesett a boroshordóról

Szeged - Szalkai Dénes, szegedi bábszínházi színész lába eltörött. A bicegő művész azonban ugyanúgy elkápráztatta játékával a gyerekeket, mint eddig, sérülése miatt pedig a szöveget is átírták. Tovább olvasom