Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Ki a szabadba!

Rovatunkban hétről hétre kollégáink számolnak be arról, ők milyen hétvégi programokon vesznek részt, illetve mivel töltik a szabadidejüket.
Ha rajtam múlna, csak minden második-harmadik népünnepélyt engedném ki a Széchenyi térre, de ha már az ötödiknél tart a szegedi mangalicafesztivál, akkor meglátogatom. Szép őszi időnk lesz a hétvégén, miért ne tenném, úgyis annyi csirkét ettem mostanában. Itt mindenki közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött árut – helyben fogyasztásra és elvitelre egyaránt.

Zenés felár nincs, kísérőnek ott vannak a magyar borok és pálinkák, és persze az egész napos színpadi műsor, vásári komédia és számos gasztrobemutató. Ha valaki már pénteken túleszi magát a Széchenyi téren, annak gyónás helyett az Öreg Kőrössy teljesítménytúrát javaslom. Szombaton zárul ugyanis a Szegedi Sport és Fürdők Kft. márciustól novemberig tartó szabadidős programsorozata. Az idei utolsó próba a halászcsárdától az Algyői Fehér Ignác Általános Iskoláig fut a Tisza-töltésen. A túrán a résztvevők felkészültségükhöz – és mangalicafesztiváli fogyasztáshoz – mérten három táv közül választhatnak. Gyalogosan és futva is teljesíthető a 6, 12 és 28 kilométer – jó lenne a középsőt legyűrni.

Ennyit a testnek és a szabad térnek, szombat este az Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül a nagyszínházban lesz László Boldizsár jubileumi koncertje, közreműködik a Cotton Club Singers. Boldi – ahogy legtöbben ismerik – már 25 éve énekes előadóművész, ez a koncert mégsem csak az eddigi pályafutásának összegzése lesz. A Cotton Club Singers alapítója ma már elismert operaénekes. Ezen az estén olyan műsorral idézi eddigi sikereit, amelyben a főszerep a szórakozásé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemes kötelező biztosítót váltani? Szavazzon!

Érdemes kötelező biztosítót váltani? Szavazzon!
Van az a pénz, amiért már kötelező biztosítót vált az autós, és van az a társaság, amelyik kivonul,… Tovább olvasom