Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Kiírták a pályázatokat az egynapos sebészeti ellátásra

Kiírták a pályázatokat az egynapos sebészeti ellátásra, a dokumentumokat május 31-éig lehet benyújtani, a pénzügyi keret négymilliárd forint évente. Ezt Horváth Ágnes egészségügyi miniszter jelentette be tegnap.
A pályázat célja, hogy azon beavatkozásokat, amelyek nem igényelnek többnapos kórházi bentfekvést, ambuláns ellátás keretében végezzék az egészségügyi intézmények, ily módon költséget takarítva meg. A pályázaton azok az intézmények vehetnek részt, amelyeknél a kapacitáscsökkentés nyomán megszűnt az aktív sebészeti ellátás, de az infrastruktúra és a személyzet rendelkezésre áll, továbbá kórházak vagy járóbeteg-rendelők és olyan szolgáltatók, ahol korábban már végeztek egynapos beavatkozásokat.

A pályázóknak szakmai tervvel, ÁNTSZ-engedéllyel, minőség- és felelősségbiztosítással kell rendelkezniük, illetve nyilatkozatba kell foglalni, hogy melyik az a fekvőbeteg-intézmény, amely az esetleges komplikációk esetén a beteget ellátja. Az egynapos sebészeti ellátás július 1-jétől elindulhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekamerázzák a városházát

Tizenkétmillió forintból bekamerázzák a szegedi városházát, így akarnak a falfirkálók ellen… Tovább olvasom