Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kisszínházi nyomozás a Hang-villában

Szeged - Tizenkilenc különböző variációt tanultak meg a szegedi nemzeti színészei az interaktív gyerekdarab, a Mr. A. avagy a Hang-villa titka kedvéért. Ma lesz a premier.
A Szegedi Nemzeti Színház színészei ma mutatják be Alan Ayckbourn detektívmeséjét a kisszínházban. A Mr. A. avagy a Hang-villa titka interaktív darab, a második felvonás eseményeit a nézőtéren ülő gyerekek is irányítják.

– A gyerekek egyébként is mindig beleszólnak a mesejátékba, ez most kifejezetten rájuk épül – mondta az apát alakító Kiszely Zoltán, aki nagyon kíváncsi, négy és fél éves Zsófi lánya mit szól majd a darabhoz, amit ő gyerekbarát, de felnőttek számára is szórakoztató előadásnak nevezett.

A cselekményt a két mesélő, Járai Máté és Melkvi Bea pörgeti. Máté szerint nagyszerű játéklehetőség, hogy ketten vannak, a történet szerint egymásra tromfolnak, a játék pillanatában találódnak ki az események. Mivel a Hang-villában Suzy (Erdélyi Tímea) és „fajtatiszta terror terrierje", Albert (Savanyu Gergely) a nézők instrukciója alapján nyomoz, a színészeknek 19 különböző variációt kellett megtanulniuk. A próbákon Toronykőy Attila rendező játszotta a közönséget, az ő szava döntött, merre keresse a két főhős a Mr. Akusztikusz (Janik László) által ellopott hangokat.

Erdélyi Tímea, Kiszely Zoltán és Szilágyi Annamária a aszínpadon. Fotó: Frank Yvette
Erdélyi Tímea, Kiszely Zoltán és Szilágyi Annamária a színpadon. Fotó: Frank Yvette

– A sokféle lehetőség hatalmas izgalommal jár, reméljük, hogy a gyerekeknek is izgalmas lesz, hogy ők dönthetnek a végkifejletről – fogalmazott Máté.

Az anya szerepében Szilágyi Annamáriát, Tántor úrként Székhelyi Józsefet láthatják a nézők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma Molnár Dixieland-gála nevezetes vendégekkel

Szeged - Jubileumi koncertkörútjának kitüntetett, szegedi állomásához érkezik ma az 1964-ben alakult… Tovább olvasom