Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Klub a Presztízs díjasoknak

Szeged - A Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját az elmúlt év novemberében 6 kategóriában 6 sikeres vállalkozás kapta meg. Azóta olyan fél év telt el a magyar gazdaságban, amely a legjobbakat is próbára tette.
A múlt héten – kamarai kezdeményezésre – hagyományteremtő szándékkal megalakult a Presztízs Díjasok Klubja: mindazokat tömöríti, akik az elmúlt 5 év során megkapták a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját.

A tavalyi díjazottakat megkérdeztük, milyen hónapokat tudnak maguk mögött. A környezetvédelmi díjas szegedi Roncs Autó és Alkatrész Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Dobó József szerint ha most a cégeket minősíteni kellene, akkor a rossz és a kevésbé rossz jelzőt lehetne használni. Úgy gondolja, hogy a Roncs Autó Kft. a kevésbé rosszak közé tartozik – szerencséjükre a használt alkatrészek iránt van kereslet.

Az év kisvállalkozása kategóriában a MORA 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert. Az Életerő Gyógyközpontot is működtető vállalkozás egyik tulajdonosa, Kasza Mária elmondta, érintette őket a recesszió. De ezt nem érzik a gyógyításban, a napi munkában, mert nem csökkent a betegek száma. Ez azzal is magyarázható, hogy nagy a stressz a munkahelyeken, sokan fordulnak hozzájuk – magyarázta.
Az év középvállalkozása, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezető igazgatója, Törökné Szántó Katalin szerint szigorú költséggazdálkodással sikerült eredményes első 4 hónapot zárni. „Az idei üzleti stratégiába beépítettük a válságjelek kezelését" – mondta a vezető, majd így folytatta: „Mindenki függ mindenkitől, a termelő a kereskedőtől, a kereskedő a vásárlótól, az utóbbi a munkahelyétől, a banktól." Az együttműködéssel azonban jó eredményeket értek el. A temesvári és a szegedi nagybani piac uniós támogatásra benyújtott közös pályázata jól szerepelt az előminősítésen.

Az év üzletembere díjat elnyert id. Török Tibor, a mórahalmi Texpack International Kft. igazgatója arról számolt be, hogy a forintgyengülés érintette őket kedvezőtlenül, mint a Távol-Keletről importáló céget. Van kinnlevőségük is, ami rávilágít arra, mennyire jelen van a mindennapokban a körbetartozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Red Bull parádé: Hangrobbanás a Dóm téren

Szeged - Felbőgtek a motorok a Dóm téren. Vettel és Buemi parádéját több tízezren figyelték a 3000… Tovább olvasom