Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Könnyű volt a magyarérettségi - a Karolinában jártunk - fotók

Bemelegítésnek tekintik az írásbeli magyarérettségit a végzős középiskolások: az általunk megkérdezett fiatalok nem izgultak első vizsganapjukon. A matektól és a történelemtől sokkal jobban tartanak - ezeket kedden és szerdán írják majd.
Hétfő reggel 8 órakor a magyarírásbelivel megkezdődött az érettségi vizsgaidőszak. Idén a szegedi Karolina-iskolába látogattunk el, az ottani két végzős osztállyal vártuk az első borítékbontást.

– A magyarírásbelire lexikálisan nem lehet felkészülni, matekból is típusfeladatok vannak. Egyedül a történelemre tanultam sokat – mesélte Tanács Patrik. – A mai nap miatt nem izgulok. A matematika is lutri: vagy menni fog az adott feladat, vagy nem. A történelem viszont nehéz, mert az évszámok háromnegyede már az atlaszban sincs benne, hogy segítsen – foglalta össze véleményét a vizsgákról Magos-Dóra Lili.
 
Így érettségiztek magyarból a Karolinások - GALÉRIA. Fotó: Török János
Az érettségizők közös imával kezdték a reggelt,
 

melyben többek között azt kérték, jusson eszükbe az is, amit nem tudtak megtanulni.

Egymás kezét fogva mondták el a Miatyánkot, majd felmentek a vizsgatermekbe, ahol kabaláikat, illetve enni- és innivalóikat kipakolva felkészültek a 4 órás dolgozatírásra. Idén középszinten egy játékról szóló szócikket, egy Mándy Iván-novellát, egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-verset kaptak a diákok – szakértők szerint könnyű volt a feladatsor.

Az érettségizőknek kedden a matematika-feladatsorral kell megbirkózniuk, szerdán pedig a történelem-feladatlappal. Csütörtökön és pénteken idegen nyelvekből tartanak érettségi vizsgákat.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomkorlátozás keddtől a Bakay Nándoron, burkolatsüllyedés miatt bont a vízmű

Forgalomkorlátozás keddtől a Bakay Nándoron, burkolatsüllyedés miatt bont a vízmű
Még nem tudni, meddig tart a korlátozás, a feltárt hiba jellegétől függ. Tovább olvasom