Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Könyv Tünde lelki fejlődéséről

Szeged - Elhízott, dohányzott, utálta önmagát és mindenki mást, öngyilkos akart lenni, majd egy autóbaleset után minden megváltozott, és lelki fejlődésen ment keresztül a domaszéki Fejős Tünde. Belső átalakulásáról könyvet írt.
„A kudarcokból és a rossz élményekből tudod megfogalmazni azokat a dolgokat, amiket szeretnél elérni és megkapni az életben. Ezért ne gondtalan életet kívánj magadnak, mert olyan nincs, kívánd azt, hogy legyen erőd a problémákkal szembenézni és legyőzni azokat" – írja az Útban önmagam felé I. – A csoda benned van című könyvében a domaszéki Fejős Tünde. Hosszú út vezetett addig, hogy a 28 éves nő papírra vesse lelki fejlődésének állomásait.

Néhány éve még depressziós volt – ma már sokat nevet Fejős Tünde. Fotó: Kuklis István
Néhány éve még depressziós volt – ma már sokat nevet Fejős Tünde.
 Fotó: Kuklis István

– Az életemet a megfelelni vágyás, reménytelen küzdelmek, a depresszió és a mély magány jellemezte, még akkor is, amikor kapcsolatban éltem. A halál volt az egyetlen dolog, amiben a kiutat láttam. Utáltam magamat, az életet és mindenki mást. Lelkileg odáig süllyedtem, hogy néhány éve egyetlen dolog motivált: hogyan vethetnék véget az életemnek. Négy évvel ezelőtt besokalltam, ki akartam szállni az egészből. Nem akarok teljesen megnyílni. Elég annyi, hogy nem volt túl vidám életem – kezdte Tünde.

A fiatal nő 2011-ben elaludt vezetés közben, és autóbalesetet szenvedett. Nekihajtott egy fának, fél méterre egy gázóracsonktól. Az úton senki nem volt, egy karcolás nélkül úszta meg az ütközést.

A történtek hatására lefogyott és leszokott a dohányzásról. – A külső változások látványosak voltak, de a belső, lelki fejlődés lassabban zajlott. Folyamatosan jegyzeteltem, figyeltem magamat. Ez volt a fordulópont az életemben. Másfél év alatt kielemeztem a viselkedésemet – mondta.

Erről a lelki utazásról szól az év elején megjelent kötete. – Előfutárnak szántam. Ez egy törlőprogram, ami segít elindulni magad felé. Készül a következő kötet, ami merészebb lesz, egy elmebomba – magyarázta
a kereskedelmi végzettségű írónő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári szünetben történik a legtöbb gyerekbaleset

Mire kell figyelnie a vakáció alatt szülőnek, gyereknek és autósnak? Tovább olvasom