Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Korszerűsítik a főcsatornát

A Modern Városok program keretében, a szegedi sportfejlesztések érdekében kormányzati támogatásból fejlesztik az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő főcsatorna kapcsolódó szakaszát.
A Szillér-Baktó-Fertői-főcsatorna jelenlegi állapotában a tervezett Etelka sori uszoda és kézilabdacsarnok vizeit biztonságosan nem tudja fogadni, ezért kell korszerűsíteni a csatorna torkolati szakaszát.

Az Irinyi János utcán a régi műtárgy helyén egy új ikeráteresz épül. A leendő sportuszodai bevezetéstől a főcsatorna Irinyi János utcáig tartó szakaszán mintegy 500 méter hosszban, előre gyártott elemek felhasználásával burkolt medret alakítanak ki. Ezzel növelik a csatorna vízszállító képességét, így a megnövekedett vízmennyiség elvezetése biztosított lesz.

Most előkészítik a területet, majd április elején megkezdik az építést. Emiatt le kell zárni, fel kell bontani az érintett útszakaszt. Ezért április 23-tól előreláthatólag egy hónapra lezárják a Felső Tisza-part irányából Tápéra vezető részt az

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Katasztrófavédelem jelenti: ezek történtek a hétvégén

A Katasztrófavédelem jelenti: ezek történtek a hétvégén
Tűzesetekhez és műszaki mentéshez is riasztották a tűzoltókat. Tovább olvasom