Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Közalkalmazotti állások: csak pályázattal tölthetők be

Szeged - Tavaly szeptember óta már csak pályázat útján lehet betölteni a közalkalmazotti álláshelyeket, a január elseje óta hatályos kormányrendelet szerint pedig a hirdetéseket interneten is közzé kell tenni.
A felhívásokat legalább két internetes oldalon, a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ, illetve a fenntartó, például a szegedi önkormányzat honlapján, a http://www.szegedvaros.hu honlapon is meg kell jelentetni – tájékoztatott Muhari Éva, a polgármesteri hivatal személyzeti osztályvezetője.

A vezető szerint az általános elv az, hogy csak a diplomához kötött státusokat pályáztatják az úgynevezett F kategóriától felfelé, a fizikai munkaköröket nem. Vagyis például a tanári, szociális munkatársi, közművelődési szakemberi állásért – a vonatkozó kormányrendeletek által meghatározott kivételekkel – pályázaton kell versengeniük a jelentkezőknek.

Olvasóink írták

  • 1. cica 2008. január 07. 14:35
    „Az a baj, hogy ez csak elviekben működik így, a gyakorlatban Szegeden minden jó álláshely, főleg a közszférában LE VANNAK ZSÍROZVA! Teljesen korrupt ez a város, csak a sógor-koma jóbarátok rúghatnak labdába. Akinek nincs ismerőse, vagy rokona, aki benyomja valami jó helyre, az akár éhen is dögölhet, akár milyen tanult, művelt, tehetséges, stb... Ha rendet akarnának tenni, akkor azt is ki lehetne vizsgálni, hogy akik már befészkelték magukat, azok vajon megfelelnének-e a pályázati kiírásoknak. Pl van-e diplomájuk, vagy esetleg ha van, akkor az nem hamis-e és egyáltalán ki "ajánlotta" be őket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pasinszki: Tánczos Gábor ártatlan

Szeged - Hála Istennek, örülök neki! – így fogadta Pasinszki József a hírt, hogy Tánczos Gábort kilenc év börtön után január 20-án feltételesen szabadlábra helyezik. Tovább olvasom