Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

KRESZ módosítások: polgárőr is irányíthatja a forgalmat

Az új KRESZ módosításokkal kibővültek a polgárőrök tevékenységei: segíthetnek a közlekedési balesetek helyszínén és az óvodák közelében.
– A polgárőröket jelzőőri tevékenységre jogosítja fel a KRESZ változás – magyarázza Pataki Bálint szakoktató, a Csillag Autósiskola ügyvezetője.

– Feltartott tárcsával biztosíthatják az óvodák-iskolák környezetében a gyerekek úttesten való biztonságos átkelését. A jelzésre a járműveknek meg kell állni - teszi hozzá a szakember.

Közúti közlekedési baleseteknél a rendőr megérkezéséig a közlekedés zavartalansága érdekében, önállóan, majd a rendőrség felkérésére és utasításának megfelelően segédkezhetnek.

Kattintson a képre!
Kattintson a képre!

Nyerjen egy B kategóriás autóvezetői tanfolyamot!

Mélyedjen el cikkeink segítségével a KRESZ módosításokban és játsszon velünk! Töltse ki tesztünket a KRESZ módosításokkal kapcsolatosan és nyerjen egy B kategóriás autóvezetői tanfolyamot a Csillag Autósiskolába.

Sorsolás: február 19-én, pénteken.

A játékban a regisztrált felhasználóink vehetnek részt. A sorsolásnál nem vesszük figyelembe az eredményt, minden egyes kitöltő között sorsolunk. A második helyezett az alapoktatás kötelező gyakorlati részét (29 vezetési óra), a harmadik helyezett pedig az elméleti oktatást nyerheti meg. A nyeremény pénzre nem váltható, és a Csillag Autósiskolánál váltható be 2010. április 30-ig.

Olvasóink írták

 • 13. figyisz 2010. február 14. 10:07
  „Tavaly is polgárőrök álltak a zebráknál. Nekem fel sem merült, hogy előtte táblát keressek, hogy forgalomirányítást ki végzi. Messziről lehetett látni a zöld mellényét. Az meg, hogy hogyan néz ki, hát az meg legyen az ő problémája... Nekem elég, ha megfelelően végzi a dolgát, és vigyáz a gyerkőcökre!”
 • 12. franzvon 2010. február 13. 23:20
  „ODAMŐNNYÉ!!!”
 • 11. SZEMOKA 2010. február 13. 22:34
  „Hát a Madách-nál reggelente nem semmi fazon szokta megállítani az autósokat.”
 • 10. polgár 2010. február 13. 21:39
  „sima!

  Ez pontosan így van. A polgárőr akkor irányíthatja a forgalmat mondjuk egy általános iskola előtt a tanítás megkezdésekor, ha az adott iskola a polgárőrséggel külön szerződést kötött erről, ezt hivatalosan bejelentették, és kiraknak egy egyéb veszélyt jelző táblát, a megfelelő kiegészítőtáblával együtt.

  Pistabá tehát nem teheti meg azt, amúgy hirtelen felindulásból, hogy mikor a csemetét viszi az iskolába, egy "na Gáspárkám, menjél csak, addig megállítom a forgalmat" felkiálltással felemel egy piros táblát az autóknak...

  Szerintem ésszerű módosítás, nincs annyi rendőr, hogy minden oktatási intézmény előtt ott áljanak reggel 8kor...

  Az már persze egy másik kérdés, hogy néhány polgárőr milyen értelmi szintet képvisel, és ezzel párhuzamosan mi mindent képzel magáról.”
 • 9. tintasbarns 2010. február 13. 19:13
  „Lassan a kressz is olyan lesz mint a futball mindenki ért hozzá”
 • 8. sima 2010. február 13. 18:17
  „" Ha a forgalmat jelzőőr vagy a polgárőr irányítja , kőteles azt az egyéb veszélyt jelző táblával - a jelzőőre vonatkozó kiegészítő táblával együtt - a külön jogszabályban meghatározottak szerint előre jelezni "

  Akkor , ha nincs a polgárőr közelében egy egyéb veszélyt jelző tábla és a kiegészítő tábla , akkor nem állíthat meg ?”
 • 7. newdog 2010. február 13. 17:43
  „Még jó, hogy itt mindenki tökéletes! :-D”
 • 6. maradando 2010. február 13. 14:53
  „Akkor mostantól "vissza áll a régi rend" ? És önkéntes rendőrők lesznek újból.Ha ezt Kádár megérhette volna !”
 • 5. ja 2010. február 13. 14:43
  „A sok hülye bunkónak se jogosítványa,se 8osztálya,se hozzóértése,se rutinja,meg semmi képesítése nincs.Ezek az emberek azért vállalják a polgárőrséget,hogy felfigyeljenek rájuk.Azt hiszik,ezzel nagyobbak lesznek. Régen ezeket hivták spiclinek,besugónak,önkéntes rendörnek.Elég rájuknézni és szerintem mindenkinek megvan a véleménye az osztályba sorolásukról.”
 • 4. kakoszeged 2010. február 13. 14:19
  „3. Ickarus!
  ...pedig úgy érzi...tavaly a Belvárosi Temetőben még dudált is a kocsijából, a rendre való ügyelés közben, majd amikor mondtam neki, hogy "ne dudájjá má", akkor kipattant, mint a pereces és üvöltött, hogy ő az én értékeimre és testi épségemre vigyáz, úgyhogy "kussojjá"...vazz... :)”
 • 3. Ickarus 2010. február 13. 12:51
  „Naja, nem sok az újdonság. bár aztán nehogy úgy érezzék, hogy ők is hatóság :)”
 • 2. nyomdasz63 2010. február 13. 12:45
  „Majd ha halottak napja környékén a forgalomirányító??? városőr összeugrassza az autókat a Szabadkai úton a Pick sarkánál.Mint pár éve...”
 • 1. klj_54 2010. február 13. 11:16
  „A helyszín biztosítása bárkinek jogában áll, az érintett saját érdekében pedig köteles ezt megtenni!
  Nem tudom mi az újdonság ebben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időutazás a Délmagyarral: Ezeréves oktatás – bezárt iskolák

1996: A millecentenárium esztendejében robbant az oktatáspolitikai bomba: az iskolák összevonását és átszervezését az fenntartási költségek csökkentésével indokolja az önkormányzat. Tovább olvasom