Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Ma este nyílik a XX. Szegedi Borfesztivál

Szeged - Ha az idő engedi, péntek este fél nyolckor látványos táncos felvonulással nyílik meg a jubileumi, XX. Szegedi Borfesztivál.
Borfesztivál okostelefonra

A Szeged napja ünnepségsorozat programnaptára elérhető mobil alkalmazásként is. A rendezvényekkel kapcsolatos fontos információkat, programokat, helyszíneket ismerheti meg a látogató az app segítségével. Az applikáció mindhárom platformon elérhető, Android, Windows és iOS operációs rendszerű telefonokra is letölthető Szeged napja 2014 néven.

Huszadik alkalommal rendeznek borfesztivált Szegeden. – A pénteki megnyitó természetesen rossz idő esetén sem marad el. Ha szakad az eső, a közel 500 táncos flashmob jellegű felvonulását szombatra tesszük át – mondta a szervező Szegedi Városkép Kft. vezetője, Licsicsányi Ilona.

Elmondta, az 1995-ben néhány alföldi borásszal indult bormustra ötlete a Délmagyarország akkori főszerkesztőjétől, Dlusztus Imrétől származik. Húsz év alatt a vidék legnagyobb borfesztiváljává, országos hírű gasztronómiai és kulturális ünnepévé nőtte ki magát.

A pénteken kezdődő tíznapos borünnepen 250 programot kínálnak, három színpadon zajlanak majd a különféle előadások. A koncerteken fellép többek között Kállay-Saunders András és Tóth Vera is. Újdonságként idén a Széchenyi téren a Rongy-udvar várja az érdeklődőket, ahol szintén koncertek, DJ-k és táncház színesíti a programot.

Ma este nyílik a XX. Szegedi Borfesztivál. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A 140 borászon kívül vendéglátósok, sajtosok és édességárusok várják a látogatókat. De lehet majd kapni egyedi, fából készült hűtőmágneseket is. A borünnep mellett lesz Gasztroudvar, ahol kézműves söröket, magyar pálinkákat, finom ételeket kínálnak. A Dugonics téren a hungarikumok köré épül a Kincs tér.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesen kérték a fűtés visszakapcsolását

Bár a közös képviselő kérésére azonnal újra tudná indítani a fűtést a hőszolgáltató, eddig csak néhány fázós szegedi és pár bölcsőde érdeklődött a társaságnál. Tovább olvasom