Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Megrészegít a fáradtság: a veszélyekre hívta fel a figyelmet a rendőrség

Szeged - A fáradtság, a meleg az elmúlt napokban több közlekedési balesetet is okozott. A szakember szerint egy fáradt ember olyan veszélyes, mint egy részeg autós.
Múlt héten egy busz sofőrje aludt el az M5-ösön, a héten egy román autó sofőrje csapódott előtte haladó társába, tegnap pedig egy fiatal fiúnál történt filmszakadás a Szabadkai úton a meleg és a fáradtság miatt.

Megrészegít a fáradtság: a veszélyekre hívta fel a figyelmet a rendőrség. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság a Rotary Club Szeged Dómmal közösen szerdán délelőtt arra hívta fel a figyelmet az 5-ös út M43-as felhajtója előtt, hogy egy fáradt sofőr annyira veszélyes lehet a közlekedőkre, mint a részeg autós. – A halálos közúti közlekedési balesetek megközelítőleg 2 százaléka a fáradtságból fakadó elalvásra vezethető vissza. Egyértelmű, hogy a veszteségek többszörösen meghaladják a kiváltó okok megelőzésének költségeit – mondta Vad Róbert. Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára hozzátette, az extrém meleg jelentősen befolyásolja a vezetési képességet. Hangsúlyozta, ha a sofőr fáradtnak érzi magát, álljon meg, mert ezzel elkerülhető egy komolyabb tragédia. A Rotary Club Szeged Dóm tagjai energia italt osztottak azoknak, akik nincsenek eltiltva a koffein fogyasztástól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madárkertben jártak

A zákányszéki madárkertben jártak a Homokháti Szociális Központ Mórahalmi Tagintézménye és a Tanyai Idősek Klubja szervezésében a helyi szépkorúak. Tovább olvasom